sportski sportski sportski sportski

KOD

Bitka za košarku: Beogradski UB osvojio prvi FIBA 3×3 Bjelovar

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Bjelovarski Borik je za vikend bio poprište još jednog 3×3 turnira u uličnoj košarci, koji je okupio velik broj gledatelja, ali i ekipa.

Košarka nije najpopularniji sport u Hrvatskoj i teško će u skorije vrijeme i vratiti nekadašnji sjaj, no to nikako ne znači da se oko nje ne događa ništa. Poznato je da gotovo svaka manja sredina dana ima barem jednog košarkaškog entuzijastu, koji “vuče sve konce” i misli na nju i drži ju na životu. Upravo je 3×3 košarka sve popularnija u svijetu, svi se nadamo da će i u Hrvatskoj doživjeti svoj procvat, s obzirom da je postala Olimpijski sport, koji privlači sve više mladih, ali i onih koji iz razno raznih razloga ne mogu ili ne žele igrati 5na5 košarku.

Tako vi danas diljem Lijepe naše imate nekolicinu košarkaških entuzijasta i radnika koji organiziraju razne turnire, ulažu neku svoju energiju, volju, vrijeme i srce u sve to, ne bi li ovu ljepoticu od sporta približili drugima i vratili na neke stare staze. Oni koji to rade, a i sam sam osobno dio projekta 3×3 košarke u Belišću, imaju nevjerojatnu volju i snagu, koja se vraća kasnije kroz sami turnir, dolazak odličnih ekipa, odličnu košarku, potporu sponzora, sklapanje prijateljstava, a sve vas to na kraju ispuni zadovoljstvom i daje vam motiv na još jači i žešći rad i doprinos košarci općenito.

Jedna takva priča dolazi iz Bjelovara, gdje je ekipa košarkaških romantika i entuzijasta, koju predvodi Ivan Šiprak, dovela u svoj grad vrhunski turnir, pod FIBA ingerencijom. Nakon mjesec i pol dana kompletnih priprema cijele organizacije, petak i subota su bili spremni da prime sve goste u Bjelovar. Borik, popularno mjesto domaćih sportaša, je bio poprište turnira koji je okupio 5 kategorija (Školarci, mlađi kadeti, kadeti, juniori, seniori), ali i iznimno velik broj gledatelja, koji su sa oduševljenjem pratili sve baskete.

Što se tiče one najatraktivnije kategorije, seniorske, u njoj je sudjelovalo 13 ekipa, a nakon razigravanja u finalu su igrali UB, ekipa iz Beograda te SPALATO iz Splita. Beograđani su na kraju postali premijerni pobjednici ovog turnira, nakon što su pobjedili 21:13. U utakmici za 3.mjesto pobjedu je odnijela ekipa UKRAINE 17, koja je do Bjelovara potegla čak iz daleke Ukrajine, a to je ujedno i njihova reprezentativna momčad u kategoriji U-17.

Beograđani su kućama otišli bogatiji za 8000 kn, koliko je iznosila nagrada za osvajača turnira. Osim toga, svaki je igrač iz pobjedničke ekipe osvojio Adidas patike po izboru te 4 ulaznice za Aquapark Istralandia. Pobjednici su pokazali i onu drugu stranu, fair-play. Svoje su ulaznice za Aquapark poklonili ozlijeđenom članu zadarske ekipe, ocu četvero djece. Čestitke momci!

Organizatori su dobili i zaslužili sve pohvale za sve odrađeno na ovom turniru, reklo bi se da su prvi ispit položili sa odličnom ocjenom, što će im sigurno biti podstreh za buduće turnire.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype