sportski sportski sportski sportski

KOD

Bjelovarski Borik dobio novu podlogu za košarkaško igralište

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Košarkaši i rekreativci iz Bjelovara i okolice su došli konačno na svoje.

Bjelovarčanima i ljudima iz okolice sportsko-rekreacijski park Borik je “sve na svijetu”, to tajna nije. Da bude održiv i prihvatljiv svima, brinu se ljudi iz Grada na čelu sa gradonačelnikom Dariom Hrebakom, a upravo su oni investirali u priču vrijednu 109 tisuća kuna, koja je na košarkaško igralište donijela novu podlogu na kojoj će basketaši sada moći uživati.

Za portal Bjelovar LIVE, gradonačelnik Hrebak je izjavio:

“Borik je jedno od najpopularnijih mjesta na kojem Bjelovarčani vole provoditi svoje slobodno vrijeme kroz rekreaciju, šetnju ali i sport. Borik smo lanu uredili nakon 30 godina, no imali smo podlogu za košarku koja ipak nije zadovoljava sve potrebe naših sportaša i rekreativaca. Na njoj je bilo previše iglica, lišća i prašine. Odlučili smo napraviti nešto novo, nešto što tek postaje hit u Europi. Tako smo iz Švedske nabavili podlogu koja sad postaje trend u Hrvatskoj i svega nekoliko igrališta ima ovakvu podlogu. Ona je atestirana, prilagođena svim vremenskim uvjetima, vrlo lagana za postavljanje, fleksibilna i eco friendly. Ako se pokaže zadovoljavajućom, ovakvu podlogu mogli bismo postaviti na još nekoliko košarkaških igrališta u gradu.”

Teren bi uskoro trebao i dobiti dva profesionalna koša, koja bi eventualno mogla poslužiti i za neke službene utakmice.

Kažu da je garancija na ovu podlogu 10 godina, a kako je satkana od brojnih dijelova, zamjena je vrlo jednostavna u slučaju da se koji dio ošteti. Nova podloga omogućava elastičnost i apsorpciju udara čime se smanjuje i mogućnost ozljeda.

Foto i dio teksta: Bjelovar LIVE / Ivan Karačony

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype