sportski sportski sportski sportski

KOD

Bježite iz ABA lige, nek` vas noge nose…

Kraj godine donio je novi cirkus u ABA ligi, u režiji izvjesnog gospodina…

ABA liga je jučer dokazala ono o čemu se priča još od kraja prošle sezone i sramotnih scena na finalnoj seriji izmeu Budućnosti i Crvene zvezde: gotova je!

Iako će ona opstati i nakon mnogobrojnih tekstova pa i ovog mog sada, postavlja se pitanje gdje je njen smisao. Osim toga što prvak više nema osigurano mjesto u Euroligi, događaji gdje jedan čovjek, točnije predsjesnik kluba, odlučuje koju će utakmicu njegova ekipa igrati i to u pola sezone, bacaju mrlju veličine Velebita na ovo natjecanje.

Kao što su i scene sa prošlog finala pokazale da se recimo na teren za vrijeme zagrijavanja, i to u samom finalu, može ušetati bilo tko i zaigrati basket?! Na šta to liči? Iskreno, više na seosku zabavu, gdje na koš baca tko prvi uhvati loptu. I to bez da ga netko od redara potjera. Pogledom na prve redove dvorane u Beogradu, pogotovo na onaj dio tribina ispod koša, mogli su se vidjeti likovi koji nemaju veze za košarkom, više sa nekim uličnim ratovima, sve u cilju zastrašivanja protivnika. Krasno!

Ni taj cirkus nekima nije otvorio oči, iako se nakon prošle sezone promijenilo vodstvo lige, na koje je od ove sezone sjeo gospodin Čavlović iz Cibone. Sastanci su postali nemoguća misija, a tko je kriv, ostavit ćemo ipak njima. Njima koji sada trebaju donijeti odluku kako će se Crvena zvezda kazniti i kakve će sankcije snositi. A ne sumnjam da će i ovdje prste imati izvjesni gospodin Ćović, koji je i ovoga puta zaslužan sa cirkus oko samih utakmica…

U svemu tome, ove sezone pogotovo, grcaju Cibona i Zadar. Trener Cibone, Ivan Velić je neizravno na početku sezone naglasio da je Ciboni bitnije domaće prvenstvo od ABA lige i samim time dao do znanja što Cibona misli o tom natjecanju. Kojem je, gle čuda, trenutno predsjedavajući upravo iz Cibone, gospodin Čavlović. Koji je, bar sam ja stekao dojam, trenutno sam na tom putu…

Iz Zadra se nisu oglasili po tom pitanju niti jednom, no grčevito se bore kako iz nje ne bi ispali, isto kao i Cibona pa su osjećaji pomiješani, što misliti?

U suštini, našim klubovima ona ne donosi ništa, rijetko je više tko od njihovih navijača kivan na dolazak predstavnika Srbije. Eventualno navijači Zadra, koji se još uvijek pale. No, nisam ja sada otkrio toplu vodu, no možda je stvarno vrijeme da se ovo natjecanje napusti i da se naši klubovi okrenu europskim natjecanjima, ma kako se ta natjecanja zvala.

Jer proći će još dugo vremena da dočekamo da se Cibona ili Zadar bore za vrh iste, kako bi eventualno čekali pozivnicu za Euroligu.

Bježite, nek` vas noge nose…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype