sportski sportski sportski sportski

KOD

Bosco u derbiju nanio prvi poraz Riboli

Goran Vidaković

Goran Vidaković

U derbiju kola, Bosco je na svom terenu pobjedio Ribolu Kaštela.

PRVA LIGA, 4.kolo:

Bosco-Ribola Kaštela 85:71 (26:17, 16:21, 16:13, 27:20)

(Puou 27, Katura 12, Puljko 12 / Bilandžić 21, Krešić 15)

Ribola je u Zagreb stigla kao momčad koja u tri kola nije doživjela poraz, dok se Bosco na tablici smjestio odmah do njih i bilo je jasno da će ovo biti svojevrsi derbi kola. Puno bolje su domaćini otvorili utakmicu te pokazali raspoloženost u napadu pa su nakon prve četvrtine imali +9.

Gosti su došli do daha u drugoj četvrtini, zaigrali nešto bolje, prije svega u obrani pa je efikasnost domaćina malo opala, što je dovelo do rezultata 36:35 u 17.minuti i to je u prvom dijelu bilo najbliže što su se gosti uspjeli približiti. Ipak, do kraja poluvremena, domaćin je mini serijom 6:3, uspio doći do +4.

U trećoj četvrtini vidjela se dosta izjednačena igra, u kojoj gosti nisu uspjeli doći do prilike za preokret, dok se domaćin nije uspio rezultatski odvojiti kako bi dosta rano zaključio utakmicu. Ipak, to se dogodilo u posljednjoj četvrtini, kada je Bosco za četiri minute pobjegao na 70:56 i bilo je jasno da se gosti više ne mogu vratiti. Konačnih +14 za domaćina je i realan prikaz stanja na terenu.

Makur Puou je sa 27 poena i 10 skokova bio najbolji igrač utakmice i najbolji pojedinac Bosca, Hrvoje Puljko i Luka Katura su sa 12 poena bili odmah do njega.

Kod gostiju, Martin Bilandžić najraspoloženiji sa 21 poenom.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype