sportski sportski sportski sportski

KOD

Bošnjak i Buljan najzaslužniji za uvodnu pobjedu Hrvatske nad Portugalom

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Hrvatska je Challenger u Brnu otvorila pobjedom nad Portugalom.

U20 FIBA Challenger, Brno:

Hrvatska-Portugal 89:66 (24:20, 24:19, 17:15, 24:12)

(Bošnjak 20, Buljan 20 / Martins 18, Borden 14)

Prilično su rastrčani bili naši igrači u prvoj četvrtini i to na pogon Lovre Gnjidića, koji je izgledao u nekim trenucima kao brzi vlak za protivnike. Nakon početnih 6:0 za nas, Portugal je malo uspostavio ravnotežu i vratio se u egal. Naša igra nije pretjerano padala niti nakon izmjena pa smo kroz cijelu četvrtinu držali vodstvo od 4 do 6 razlike, da bi se na prvi mali odmor otišlo rezulatatom 24:20 za naše momke.

I u drugoj četvrtini gledali smo raspoloženu Hrvatsku, akcije su prolazile relativno lako i momci su nizali poene, raspoložen je bio Tomislav Buljan, koji se do poluvremena prometnuo u našeg najraspoloženijeg igrača. Imala je Hrvatska na poluvremenu vodstvo 39:48.

Treća dionica je ponudila nešto manje poena i to sa obje strane, no naši su igrači i dalje držali vodstvo i kontrolu igre i rezultata te popuštanja nije bilo. Na taj zadnji mali odmor se otišli sa +8 za našu momčad. Spomenuti Buljan je u tim trenucima bio naš prvi strijelac sa 17 poena.

Upravo su on i Matej Bošnjak bili naša prevaga, pogotovo pod koševima i činili su razliku na terenu te nas držali u dvoznamenkastom vodstvu. Dobru rolu odrađivao je i Gnjidić, bio ga ja doslovno pun teren pa je osim poena, Lovro i skakao te podijelio nekoliko lijepih asistencija. Pet minuta prijea kraja imali smo najviših 79:58. Iskontrolirala je naša momčad rezultat do kraja utakmice i bez previše problema došla do uvodne pobjede na ovom turniru., nije Portugal bio protivik od kojeg bi ovakva Hrvatska previše strahovala.

Prvo ime Hrvatske bio je danas Matej Bošnjak sa 20 poena, 9 skokova i 2 asista, dok je gotovo pa isti učinak imao Tomislav Buljan, od 20 poena, 9 poena i 2 asista. Dobru rolu imao je i Lovro Gnjidić sa 10 poena, 4 skoka i 5 asista.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype