Brodski iskorak sa Krunom Rimcem na čelu: KK Brod će od ove sezone igrati Drugu ligu Istok!

Ljeto je u Slavonskom Brodu donijelo nekoliko promjena kada je u pitanju košarka.

Kolovoz obično donosi početak priprema za većinu klubova kada je u pitanju košarka, tako je i u Slavoniji. Nakon što je prošle sezone ekipa Marsonije iz Slavonskog Broda osvojila naslov prvaka najbolje ekipe na Istoku, ovo ljeto su se dogodile neke promjene u sustavu natjecanja kada je u pitanju Prva liga. Naime, odlukom Saveza, Prva liga je proširena na 14 klubova, iz nje je ispala Puntamika iz Zadra, Samobor kao pretposljednji je ostao u ligi u nekim pomalo čudnim i neuobičajenim okolnostima, a iz kvalifikacija za Prvu ligu ušla su tri kluba. Mislav iz Podstrane, kao pobjednik istih, Crikvenica te Marsonija.

Samim time, Druga liga Istok je ostala na 8 klubova za slijedeću sezonu, što bi donijelo manji broj utakmica nego prošle sezone, samim time bi se sezona još dodatno skratila vremenski i sve to ne donosi ništa pretjerano dobroga za košarku na ovim prostorima. Priliku u toj situaciji su vidjeli u drugom klubu u Slavonskom Brodu, KK Brod, koji se odlučio na iskorak. S obzirom da u omladinskom pogonu nemaju problema sa igračima, samim time i zadovoljavaju sve uvjete za pristup ligi, odlučili su poslati zahtjev za igranjem Druge lige, koji je i odobren te će oni biti deveti klub. Tako će na Istoku brojčano situacija biti kao i prošle sezone, što donosi nove dvije utakmice za ostale klubove, samim time i novih mjesec dana igranja u sezoni.

Ako za Josipa Sesara možemo reći da je “Jordan iz Mostara”, onda za Krunu Rimca, aktualnog trenera ovog drugoligaša, možemo reći da je “Jordan iz Livna”.

“Prošle sezone naša juniorska ekipa je imala jako malo utakmica u svojoj konkurenciji i osjetio sam da ne napreduju dovoljno, a potencijala ima itekako. Ne ulazim u probleme drugih klubova i koji su bili razlozi tolikog broja odgoda, ali jednostavno moje, a i njihove, ambicije su puno veće od toga da ne igraju po mjesec dana sa svojim vršnjacima. Jednostavno to je po meni nedopustivo za razvoj mladih igrača.”

Što otkriva da će drugoligašku momčad činiti većinom juniori?

“Upravo tako. Imamo dosta dobrih igrača u generaciji 2005./2006. koji zaslužuju veći broj utakmica i prilika, a ja iskreno ne želim da oni još jednu godinu pate kroz našu juniorsku ligu na Istoku ne igrajući utakmice. Jer kad nema redovitih utakmica, nema ni napretka. Zato im želimo, pored juniorske, dati priliku da kroz Drugu ligu imaju dodatan broj utakmica, kako bi ih razvijali ispravno.”

U Drugoj ligi Istok više nema kvalitete kao što je bila prije desetak godina, no ima klubova koji u svojim redovima imaju, uvjetno rečeno, nešto starije igrače i taj otpor koji će juniori dobiti njima može samo koristiti…

“Apsolutno se slažem, to i je cilj. Mi sigurno nećemo moći fizički parirati ekipama poput Belišća, Đakova ili Županje, ali sa ostalima sigurno možemo igrati. Moja će želja biti da taj nedostatak kompenziramo sa energijom i da energetski odgovorimo, kako na iskustvo nekih, tako i na fizikalije. Postoji neka mogućnost da se ekipi pridruži nekoliko igrača koji su već igrali ovu ligu posljednjih nekoliko godina, gdje ćemo ipak dobiti barem malo iskustva na terenu, a ti će momci pomoći juniorima da stasaju i da im daju neku sigurnost u kriznim situacijama.”-zaključio je Kruno Rimac, koji će povesti ovu momčad u nove izazove.

Službeni početak košarke na Istoku je u rujnu, kada će se igrati regionalni dio Kupa Krešimir Ćosić, dok je početak Druge lige rezerviran za sredinu listopada.

Brođani, sretno!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype