sportski sportski sportski sportski

KOD

Brokeri predstavili momčad, ciljeve za sezonu te najavili međunarodni vikend turnir

Osječki prvoligaš je odradio presicu pred početak sezone.

Jučer je u VIP salonu dvorane Gradski vrt održana konferencija za medije KK Vrijednosnice Osijek. Teme konferencije bile su: planovi i ciljevi za sezonu 2022/23, predstavljanje tima za sezonu 2022/23 te najava međunarodnog košarkaškog turnira ”Holding Vrijednosnice Osijek 2022”, koji se održava ovog vikenda u Gradskom vrtu.

Prvi je za mikrofone stao član Uprave, Ivan Mustapić: “Ozbiljno smo krenuli u pripremi nove sezone. Posložili smo cijelu strukturu, roster na vrijeme, doveli novog trenera, osvježili svlačionicu. Igrači znaju da smo sredina gdje uz momčadske, mogu ostvariti i neke svoje osobne ambicije. Trener Srđan Helbich također je prepoznao projekt, da nije ne bi pristao na dolazak u klub koji ipak nastupa u razini niže od onoga gdje je dosada radio.Jasno da se želimo vratiti u društvo iz kojeg smo nes(p)retno ispali ovog proljeća. Što se tiče ABA 2 lige, tu planiramo ostaviti bolji dojam nego u debitantskoj sezoni, u koju smo krenuli u „podne ipet“, neposredno pred njezin početak, kaže Ivan Mustapić, član klupske Uprave.

Par riječi i smjernica rekao je i novi trener Srđan Helbich: “Imamo iza sebe već šest provjera, ove dvije nove će pokazati gdje smo ovoga trenutka, dva tjedna prije starta sezone. Pino je novina, još se svi upoznajemo, ali se sve odvija po planu. Posla još ima dosta, prethodne su utakmice pokazale dosta oscilacija. No, sada smo svi na okupu, znamo što moramo popraviti, a prostora za napredak ima.

Zadnju riječ imao je sportski direktor, Renato Martinko: “Nije isključeno da odradimo još koji transfer, ali ovih 14 igrača je zasada u konkurenciji. Prvi službeni nastup je za 15 dana, otvaramo kod kuće protiv jednog od konkurenata za najviši plasman, Hermes Analitice. Domaće natjecanje bit će zahtjevno, puno je tu dobrih momčadi, ima i bivših premijerligaša, ali naše ambicija nisu bez pokrića.

Što se tiče spomenutog turnira, on će se igrati u subotu i nedjelju, a na njemu osim domaćina sudjeluju KK Spartak Office Shoes Subotica, OKK Sloboda Tuzla te PVSK Veolia Pecs.

Ulaz na turnir je slobodan, a ovo je raspored utakmica:

17.09.2022. subota:
16:00: KK Spartak Office Shoes Subotica – OKK Sloboda Tuzla
18:30: KK Vrijednosnice Osijek – PVSK Veolia Pecs

18.09.2022. nedjelja:
16.00: utakmica za 3. mjesto
18:30: utakmica za 1. mjesto

Izvor: Vrijednosnice Osijek

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype