sportski sportski sportski sportski

KOD

Budućnost pala u Draženovom domu

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Cibona je u Draženovom domu dočekala Euroligaša Budućnost, koju do danas nije pobjedila čak pet godina. I toj seriji je došao kraj, danas je slavila Cibona.

ABA liga, 11.kolo:

Cibona-Budućnost  83:77 (15:18,17:16, 26:23,25:20)

(Markota 23, M.Ljubičić 22 / Gordić 18, Jackson 13, Clark 13)

 

Prvo poluvrijeme ove utakmice ponudilo je izuzetno malo koševa. Slabi napadi ili dobre obrane? Bilo je svega. Gosti su se bolje snašli u takvom ritmu, a Cibona je u nekim trenucima izgledala kao bez hrabrosti da napadne goste, koji su na kraju poluvremena ipak imali prednost 32:34. Ulaskom u treću četvrtinu igrači Cibone kao da su otpustili kočnicu i konačno proigrali kako znaju. Odličnu rolu u tom periodu je odigrao Marko Ljubičić, koji je odigrao doktrosku treću četvrtinu, podijelivši nekoliko odličnih asistencija, a uz to je bio i precizan i u napadu. Cibona je ulaskom u zadnjih deset minuta imala prednost 58:57 i dala znakove da može preokrenuti potpuno utakmicu i doći do eventualne pobjede. Budućnost je u tim trenucima izgledala kao bez glave, pogotovo u obrani, jer nisu imali riješenja za Ljubičića i Damira Markotu. Odličnom obranom i sigurnim napadima Cibona je u 37.minuti imala 79:66 i bilo je teško očekivati da će to ispustiti, što se i potvrdilo. Gosti su jurnuli u napadima, pomalo očajnički, ali nije im previše polazilo za rukom, dok je Cibona realizirala gotovo sve što je htjela.

Odličnu utakmicu odigrali su Damir Markota s 23 poena i Marko Ljubičić s 22 poena i 7 asistencija, a kod gostiju Nemanja Gordić najbolji s 18 poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype