Bugarska iznenadila Francusku, Repeša izgubio u Finskoj, Grčka bolja od Srbije

Jučer su nastavljene kvalifikacije za SP u košarci slijedeće godine utakmicama u skupinama K i L.

U skupini K, Bugarska je priredila svojevrsno iznenađenje pobjedom nad Francuskom, za koju su igrali Nando De Colo (8 poena) i Nicolas Batum (17 poena), no to im nije bilo dovoljno protiv raspoloženog domaćina, kojeg su predvodili naturalizirani amerikanac Dee Bost sa 17 poena, a Dimitar Dimitrov dodao je 16 poena.

U drugoj utakmici ove skupine, BIH našeg Jasmina Repeše doživjela je poraz u Finskoj, predvođeni NBA igračima Džananom Musom i Jusufom Nurkićem. Raspoloženi domaćin na poluvremenu je imao +9, a na kraju treće četvrtine +21. No, Musa i Nurkić probudili su se u zadnjoj četvrtini, koju su dobili 15:32, no ipak je to buđenje bilo malo prekasno i Finska je ipak došla do pobjede. Fince je predvodio Sasu Salin sa 27 poena (6/8 trice), dok je Petteri Koponen dodao 14 poena. Kod Repeše, Jusuf Nurkić se zaustavio na 20 poena, Džanan Musa dodao je 15, a Elmedin Kikanović 14.

U skupini L, od zanimljivijih rezultata treba izdvojiti pobjedu Grčke nad Srbijom pa je Grčka tako ostala na omjeru 7-0.  U jednoj utakmici na mali broj poena i prilično neizvjesnoj, Srbija je bila bolja samo u prvoj četvrtini, dok je ostatak utakmice pripao Grčkoj. Nick Calathes i Georgios Printezis postigli su svaki po 15 poena i bili najbolji pojedinci kod Grčke, dok je Srbiju predvodio Bogdan Bogdanović sa 19 poena te Stefan Jović sa 11, Nemanja Bjelica imao je all-round učinak od 9 poena, 12 skokova i 5 asistencija, no ni to sve nije bilo dovoljno za pobjedu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Podijeli s prijateljima