sportski sportski sportski sportski

KOD

Cedevita i Split bez previše problema do pobjeda

Cedevita i Split nisu dozvolili svojim protivnicima previše šansi za nekim senzacijama pa su favoriti i ovdje poveli 1:0 u seriji.

 

HT Premijer liga, doigravanje:

Cedevita-VROS 104:86(27:16,25:25,27:25,25:20)

(Pullen 30, Cook 15/ Ihring 30, Abdul-Malik 16)

 

Cedevita je od početka nametnula svoj tempo, kojim je dirigirao raspoloženi Pullen, koji je gostima zadavao najviše problema, a zanimljivo je da je sve poene postigao iz šuta za tri poena, šutirao je trice 10/20. Vidjelo se već nakon desetak minuta da će ovo biti utakmica na veliki broj poena, obrane i nisu bile toliko u prvom planu. Osječani su također imali u svojim redovima raspoloženog Ihringa, koji u zadnje vrijeme pruža odlične partije pa je tako skrenuo pozornost na sebe i na ovoj utakmici. Na poluvrijeme se otišlo sa +11 za Vitamine, a tu prednost igrači Slavena Rimca kontrolirali su do kraja utakmice, ne dozvolivši Osječanima neku nadu za preokret ili neko iznenađenje. Na kraju je domaća momčad otišla preko 100 poena,a svi igrači su se upisali u strijelce i Cedevita je bez previše problema došla do uvodne pobjede. Kod gostiju spomenuti Ihring najbolji pojedinac, Osječani su bili lišeni pomoći ponajboljeg igrača Gospića, što se itekako osjetilo u njihovoj igri.

 

Split-Gorica 102:71(32:15,23:18,28:19,19:19)

(Cobbins 18, Marčinković 15/ Petrović 19, Mašić 12)

 

Žuti su bili prilično oprezni na otvaranju ove serije, prije svega iz razloga jer sa Goricom nemaju pozitivan omjer ove sezone pa je oprez bio velik. Tako su nastupili od početka, angažirano i ozbiljno što im je do poluvremena već donijelo +22 pa je bilo jasno da će Gorica teško priuštiti novu senzaciju. Sesar je imao praktički samo šest pravih igrača u rotaciji, što se osjetilo na terenu, prije svega u napadu, gdje su bili prilično inferiorni, dok je domaća momčad tu bila raspoložena pa je trener Grgurević mogao dati priliku svim igračima, a na kraju su se svi upisali u strijelce. Split je tako poveo 1:0 i po prikazanoj igri ne bi trebali imati problema niti u drugoj utakmici, jer su pokazali razinu više od Gorice, kojoj će trebati čudo da izbaci Split.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype