sportski sportski sportski sportski

KOD

Cedevita Junior je novi član Premijer lige!

Cedevita je slavila u vrlo uzbudljivoj majstorici protiv Dinama.

Treća utakmica finalne serije za popunu Premijer lige pripala je košarkašim Cedevite Junior, koji su tako postali novi članovi Premijer lige. Dinamo će tako svoju šansu za istim plasmanom imati u dvije utakmice protiv Furnira.

Cedevita je ovaj susret dobro otvorila, imala +7 nakon prve četvrtine i onda stala. Dinamo je drugu četvrtinu odigrao kao u transu, dobio ju čak 25:10 i pokazao da se ne misli tek tako predati.

Imali su Dinamovci vodstvo sve do sredine treće četvrtine, no onda je Cedevita opet ubacila u brzinu više i vratila vodstvo na svoju stranu i polako preuzela kontrolu rezultata. Činilo se da Dinamo u tim trenucima pada i da bi Cedevita mogla zaključiti utakmicu puno prije kraja, no Dinamo je izdržao te nalete domaćina, proigrao u napadu i ponovno utakmicu uveo u neizvjesnost. Nakon nekoliko izmjena vodstava u završnici utakmice, Dinamo je možda i ključni napad promašio kod rezultata 78:76, kada je šut za tri poena promašio Jurič i propustio priliku za izjednačenjem. Na drugoj strani, Vragović je realizirao dva bacanja za +4 Cedevite, a Garafolić je izborio nova bacanja za Dinamo, ubacio oba za 80:78 i ostalo je desetak sekundi do kraja. Vragović je opet izborio odlazak na liniju slobodnih bacanja, ubacio oba za novih +4 i riješenje pitanja pobjednika.

Slavila je Cedevita na kraju rezultatom 82:78.

Stipe Krstanović je sa 18 poena bio prvi strijelac pobjedničke ekipe, David Ušić je dodao 17, a Karlo Vragović 15.

Kod poraženih, prvi strijelac Hrvoje Garafolić sa 22 poena, a po 14 su dodali Marko Jurič i Matija Maljić.

Foto: KK Cedevita Junior

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype