sportski sportski sportski sportski

KOD

Cedevita Junior organizator jakog U-13 turnira, dolaze Crvena zvezda, Cibona, Igokea, Cedevita Olimpija, Split…

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Cedevita Junior od petka 25.03. do nedjelje 27.03. organizira veliki međunarodni turnir za dječake do 13 godina. U-13 Cedevita Junior Kup okupit će 8 jakih regionalnih klubova koji će se, podijeljeni u dvije skupine po 4, sastati na dva terena Doma košarke Cedevita. U skupini A su: Cedevita Junior, Crvena Zvezda mts Srbija, Ratgeber Akademija Pecs Mađarska, Split, a u skupini B su: Cedevita Olimpija Slovenija, Cibona, Igokea BiH i Škola košarke Zadar. 

RASPORED Cedevita Junior U-13 Kupa 2022.:

petak:

16:30 Cedevita Junior – Split, Cedevita Olimpija – Zadar

19:00 Crvena Zvezda mts – Ratgeber Akademija, Igokea – Cibona

subota:

9:30 Ratgeber Akademija – Cedevita Junior, Zadar – Igokea

12:00 Split – Crvena Zvezda mts, Cibona – Cedevita Olimpija

16:30 Ratgeber Akademija – Split, Zadar – Cibona

19:00 Cedevita Junior – Crvena Zvezda mts, Igokea – Cedevita Olimpija

nedjelja:

9:00 utakmica za 7. mjesto, utakmica za 5. mjesto

11:00 utakmica za 3. mjesto

13:00 FINALE

15:00 proglašenje pobjednika, najbolji igrač, najbolji strijelac, najbolja petorka turnira

Legendarni igrač i kapetan Cedevite Zagreb Marino Baždarić danas je u Cedeviti Junior voditelj omladinskog pogona:“Prije pandemije koronavirusa redovito smo organizirali jake kadetske turnire Cedevita Kup što je zbog objektivnih razloga prekinuto a sada smo došli na ideju organizirati jaki turnir ali u U-13 konkurenciji. Više je razloga, jedan je da ta djeca konačno počnu malo igrati jer su najviše bila pogođena pandemijom. Drugi je razlog da je našoj U-13 selekciji upravo završena liga i da će im ovo biti dobra priprema za poluzavršnicu prvenstva Hrvatske sredinom travnja. Na turniru smo išli na kvalitetu klubova, njihova imena i značaj, mislim da smo u tome uspjeli a nadam se da neće biti nikakvih nepredviđenih situacija ili otkaza. Mislim da će to biti jedan od najboljih turnira u ovome dijelu Europe. Izuzetno smo ponosni na to, zahvaljujem se svim ljudima uključenim u organizaciju, imamo sjajan Dom košarke Cedevita, imamo iskustvo, imamo znanje za to organizirati i jedva čekamo da sve skupa u petak krene. Imamo veliki broj djece uključene prvo u našu Školu košarke, u svim omladinskim selekcijama imamo barem po dvije momčadi, imamo u klubu veliki broj košarkaški stručnih trenera, fizioterapeuta, liječnika, sjajne uvjete i radimo na tome da iz tog pogona jednog dana kontinuirano izlazi što veći broj kvalitetnih seniorskih igrača.” 

Cedevita Junior u selekciji U-13 je aktualni prvak Hrvatske, njihov je prvi trener Nikša Strika:“U našoj U-13 selekciji koja broji dvadesetak igrača momci su rođeni 2009. godine sa sedam igrača 2010. godište. Treniraju tri puta tjedno u Domu košarke Cedevita uz utakmice. Prošlog smo vikenda završili tu našu Prvu U-13 ligu Centar, plasirali smo se ponovno u poluzavršnicu prvenstva Hrvatske za što će nam ovaj turnir poslužiti kao jako dobra priprema. Konkurencija na turniru bit će izuzetno jaka, to su sve ABA ligaški klubovi s izuzetno jakim omladinskim pogonima plus Mađari i sigurno će svima skupa utakmice biti veliki izazov. U zagrebu imao stvarno jaku U-13 konkurenciju ali mi ovim turnirom želimo našim klincima malo proširiti vidike i da se malo igrački maknu iz Zagreba i osjete utakmice međunarodne konkurencije što će im dugoročno zasigurno biti od pomoći u daljnjem izgrađivanju njih kao košarkaša.” 

Izvor: KK Cedevita Junior

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype