sportski sportski sportski sportski

KOD

Cedevita junior srušila Split

Prvo kolo nove sezone je već donijelo prvo iznenađenje, u kojem je novi premijerligaš srušio ABA ligaša.

HT PREMIJER LIGA, 1.KOLO:

CEDEVITA JUNIOR-SPLIT 80:78 (20:25, 16:15, 26:22, 18:16)

(Radović 17, Smajlagić 15 / Čampara 15, Jones 13)

Split je poražen na startu prvenstva od mlade momčadi Cedevite junior u jednoj uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici, koja je mogla otići i na drugu stranu. Idemo redom…

Bila je to utakmica visokog tempa, sa obje strane, ali i utakmica sa puno izgubljenih lopti i tehničkih greška, vidjelo se da se pogotovo domaća momčad htjela pokazati u najboljem izdanju na otvaranju sezone pa je želja prevladala razum u nekim trenucima. No, to se tim mladim momcima ne može zamjeriti. Ono što je vidljivo kod Cedevite je odlična fizička pripremljenost, svih igrača, koji su igrali istim tempom svih četrdeset minuta i to je neosporno zasluga majstora za fizičku spremu, Igora Blažinčića, čija se ruka vidjela danas na terenu.

Utakmica je obilovala rezultatskim preokretima, od prve do posljednje minute i vidjelo se odmah da će detalji odlučiti pobjednika. Nakon spomenutih rezultatskih preokreta, u kojima nitko nije uspio doći do značajnijeg vodstva, možda i ključni trenutak utakmica zbio se 36 sekundi prije kraja, kod vodstva Cedevite 80:77, Perković je za Split izborio tri bacanja nakon prekršaja, no zabio je samo jedno, umjesto očekivanih tri i Žuti su izgubili šansu za eventualan produžetak. Vuko ne radio prekršaj prvo na Filipoviću, da bi Split dobio novu šansu u slijedećem napadu, no Čampara je promašio dvicu, Smajlagić izborio prekršaj i stao na bacanja. Na iznenađenje, promašio je oba, no nakon drugog Jones je izgubio kontrolu skoka i lopta je otišla u out i Cedevita je dobila novi posjed. Izveli su loptu, koja je na kraju došla do McLeana, no njegov dalekometni šut nije ni došao do koša i za domaću je momčad moglo početi slavlje.

Rok Radović je bio prvo ime kod domaćih, sa 17 poena, 7 skokova, 4 asista, dok je Sven Smajlagić ubaio 15 poena, uz 2 skoka i 1 asistenciju.

Žute je predvodio Sani Čampara sa 15 pona, dok je Shawn Jones u svom premijernom nastupu ubacio 13 poena, uz 8 skokova.

Foto: KK Cedevita junior

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype