sportski sportski sportski sportski

KOD

Cedevita prva zakoračila prema Premijer ligi

Vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su Cedevita Junior i Dinamo Zagreb.

Početak finalne serije, koja je krenula nešto kasnije nego je to bilo zamišljeno rasporedom, zbog izolacije igrača Dinama, protekao je u jednoj zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici, sa dosta naboja sa obje strane. Jasno je i zašto, ulog je velik, pobjednik direktno ulazi u Premijer ligu.

Cedevita je bolje ušla u utakmicu, u prvoj četvrtini imala nekoliko puta po 6 poena viška, a kod rezultata 19:13 činilo se da će tako i zaključiti uvodnu četvrtinu, no Dinamo je sjajnom serijom 10:2 uspio doći do vodstva 21:23. Mladi Vitamini su odmah na ulasku u drugu četvrtnu serijom 7:0 vratili vodstvo i uspjeli ga sačuvati do kraja poluvremena, na kojem su imali +8. Najviših +10 su imali sredinom druge četvrtine, no Dinamo nije dozvolio domaćinu da se baš previše razmaše.

Nova serija 7:0 domaćina nakon svega nekoliko minuta treće četvrtine odvela je Cedevitu na +15 (53:38), no igrači u narančastim dresovima nikako nisu uspjevali slomiti goste do kraja pa se Dinamo vraćao, puhao za vrat Cedeviti i uspio do kraja treće četvrtine čak doći i na samo poen zaostatka. Nakon minute i pol posljednje četvrtine, Dinamo je tricom Vidovića i dvicom Garafolića uspio doći do vodstva nakon dugo vremena (61:63). No, onda je Sven Smajlagić sa 7 vezanih poena odveo Cedevitu na 71:64, ta se razlika održavala nekoliko minuta, a onda je Stipe Krstanović vezao pet poena i odveo ponovno svoju momčad na +12, u 36.minuti utakmice. Pokušavao je Dinamo smanjiti taj zaostatak, no nisu ga uspjeli spustiti ispod 10 razlike i Cedevita je mirno privela utakmicu kraju i upisala prvu pobjedu u seriji i napravila prvi korak ka Premijer ligi. Konačni rezultat bio je 85:75.

Prvi strijelac Cedevite Junior bio je Sven Smajlagić, koji je postigao 22 poena, dok je drugi strijelac bio Petar Ogrizović sa 15 poena.

Kod Dinama, prvo ime Nenad Delić sa 18 poena i 11 skokova, Ivan Nakić-Vojnović je dodao 17.

Druga utakmica igra se u srijedu 5.4., a domaćin je Dinamo u Draženovom domu.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype