sportski sportski sportski sportski

KOD

Cedeviti pobjeda nad Zadrom

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Susret dva naša predstavnika u 13.kolu ABA lige na kraju je pripao Cedeviti, iako je utakmica većim svojim dijelom bila neizvjesna i zanimljiva.

 

ABA liga, 13.kolo:

Cedevita-Zadar  83:72 (28:16,17:27,19:14,19:15)

(Ramljak 26, Cobbs 14/ Božić 17, Vaughn 16)

 

Bolje su Vitamini ušli u utakmicu, dobili prvu četvrtinu čak 12 razlike, uz 28 postignutih poena i bilo je jasno da će Zadrani teško do bodova ne budu li popravili prije svega obranu u nastavku utakmice, a niti napad nije previše štimao. No, sve to su Nazorovi momci popravili u drugoj četvrtini koju su dobili 10 razlike, bolje reagirali na obje strane i unijeli totalnu neizvjesnost u utakmicu. Odličnih dvadeset minuta odigrao je kod Cedevite Ivan Ramljak koji je za isto toliko minuta postigao isto toliko poena, čak 20 i pokazao najviše od svih u prvom dijelu. Zadrani su imali raspoloženog Luku Božića, koji ih je držao na životu.

Ulaskom u drugo poluvrijeme, Cedevita je malo po malo pokušavala slomiti Zadrane, no nikako nisu uspjeavali pobjeći na veću razliku, kako bi prelomili utakmicu, pa je tako i treća četvrtina pokazala dosta izjednačene igre, ali Vitamini su ipak imali vodstvo. Ipak sredinom zadnje četvrtine, Cedevita je tricom Murića otišla na dvoznamenkastu prednost i to se pokazalo kao ključan trenutak. Kada su dvije minute prije kraja otišli na +12 pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Cedevitu je predvodio Ramljak s 26 poena, Cobbs je pridodao 14, Cook 11 i Pullen 10 poena. Kod Zadra, Božić s 17 i Vaughn s 16 poena jedini dvoznamenkasti.

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype