Cedevitina “kuhinja”

Premijer liga je dogurala do 16.kola, a do kraja regularnog dijela natjecanja je ostalo još šest kola, u kojima će se rasplesti situacija oko toga tko će u Ligu za prvaka, a tko u Ligu za ostanak. Neke su stvari jasne oko plasmana pojedinih ekipa, dok će se dosta toga rasplesti u tih preostalih šest kola, a da će biti super zanimljivo i uzbudljivo, biti će sigurno. Velike zasluge za tu “kuhinju” ima i Cedevita Junior, koja je u posljednja četiri kola doslovno sve zakuhala. Da preciziram, u borbi za vrh.

Velike stvari su se prije početka sezone najavljivale iz tabora Vitamina, a vatra je na kraju “potpirena” dolaskom Krune Simona, koji je odmah digao letvicu momčadi dosta visoko. Bez obzira na Zadar, Cibonu i Split. Iako Cibona tada nije znala ništa, ali je bilo jasno da će se svim mogućim silama dovesti u situaciju da se bore za sve pokale u domaćim natjecanjima.

Damir Mulaomerović nije previše dirao momčad iz prošle sezone, no od početka sezone on i njegov stožer su se borili za ozljedama. Prvi je nastradao upravo Simon, kojem su liječnici odmah “zalijepili” više mjeseci odmora, nakon što je doživio ozljedu podlaktice na treningu, odmah po debiju za novu momčad. Ukupno pet utakmica propustio je i bek, Josip Batinić, Markus Lončar je odigrao samo tri susreta i rastao se od momčadi i sve to je utjecalo na rezultate momčadi u prvom dijelu. Narodski rečeno, iz aviona je bilo vidljivo da je igra sa i bez Simona kao dva različita svijeta i svi su u Cedeviti nestrpljivo čekali njegov povratak.

U tom prvom dijelu sezone bez Simona, Cedevita je doživjela tri poraza, a jedan od bolnijih bio je onaj domaći od Furnira, kojem je autor ovog teksta osobno i prisustvovao. Furnir je u toj utakmici “ubio” Cedevitu, iako to konačni rezultat neće sugerirati, no momčad Jeronima Šarina u tom je susretu nadigrala Vitamine u svim segmentima igre. Mulaomerović je pokušavao na sve načine zaustaviti Furnirovog Hollignswortha i ekipu, no niti jedna ideja u obrani, nije nailazila na plodno tlo. Sa omjerom 8/3 Cedevita je završila prvi dio, na 4.mjestu, a ispred nje su se smjestili Split, Zadar i Cibona.

Pred početak drugog dijela potpis na ugovor je stavio Đorđe Topolović, stasiti centar, koji je do sada terenima Premijer lige trčao u dresu Vrijednosnica Osijek, u prošloj sezoni. Nije imao debi iz snova, s obzirom da su on i njegovi suigrači na Baldekinu naletjeli na zid i četvrti poraz u sezoni. No, onda se pojavilo sunce na obzorju u vidu povratka Simona, a već prva povratnička utakmica, protiv Bosca, pokazala je upravo ono što sam gore ranije naveo, da se sve okrenulo naglavačke. Rezultat pobjede protiv Bosca dovoljno govori, 97:62, no još upečatljivije su bile asistencije koje je Simon podijelio, njih 13. Igra je odmah postala raznovrsnija, otvorila se široka lepeza napadačkih rješenja i sve je ponovno bilo puno lakše i za Mulaomerovića. Svjesni da su pet puta opasniji za sve, krenuli su u nastavak sezone.

Da će tako i biti pokazala je već slijedeća utakmica i derbi protiv Cibone, u kojoj su briljirali upravo Simon i Topolović, kojima se pridružio i mladi Renato Serdarušić, kojem Mulaomerović daje sve više prilika i Vitamini su uneredili i Vukove, usred njihove dvorane i poslali jasnu poruku: I mi ćemo se boriti za naslov! Uslijedila je rutinska pobjeda protiv davljenika Škrljeva, a vrhunac odlične forme stigao je ovog proteklog vikenda, kada su srušili i Split na Gripama. Posebno uvjerljivi bili su u drugoj četvrtini, kada su domaćina ostavili na mizernih 10 poena za cijelu četvrtinu. Poruka odaslana nakon Cibone sada je još uvjerljivija, a za vikend u Trnsko stiže Zadar, koji će prije toga u petak odraditi zahtjevnu utakmicu protiv Borca u sklopu ABA lige. Može li Cedevita zapapriti i Zadru, saznat ćemo u nedjelju negdje iza 22 sata, ali već sada je jasno da je momčad Damira Mulaomerovića opasno zakuhala prvenstvo, prije svega borbu za naslov prvaka.

Sa zdravim Krunom Simonom, koji je usput rečeno, u povratničke četiri utakmice podijelio 28 asistencija i potpuno prilagođenim Topolovićem te formom koja ih trenutno krasi, Cedevita je legitiman kandidat za naslov najbolje ekipe u Hrvatskoj. Opasno su zakuhali…

Foto: KK Cedevita Junior

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype