sportski sportski sportski sportski

KOD

Čelnici HKS-a u posjetu FIBI

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Andreas Zagklis, novi glavni tajnik FIBA-e primio je predsjednika Stojka Vrankovića, predsjednika Stručnog Savjeta Dinu Rađu i glavnog tajnika HKS-a Josipa Vrankovića.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, prve u ovakvom obliku, su završene i sada svaka zemlja, svaki nacionalni savez u suradnji s krovnom organizacijom FIBA-om treba podvući crtu i analizirati dobre i loše strane novog sustava.

Bila je to jedna od mnogih tema poziva na sastanak novog glavnog tajnika FIBA-e, Andreasa Zagklisa, čelništvu Hrvatskog košarkaškog saveza. Patrick Baumann, njegov prethodnik, nedavno je iznenada preminuo te novi glavni tajnik FIBA-e upoznaje članice te vodi razgovore koji bi trebali voditi unaprjeđenju odnosa sugestijama s obiju strana.

Razgovori su se vodili u smjeru sustava kvalifikacija, pozivnice za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre kao i o idućim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. G. Zagklisa je ujedno interesirao rad i promjene u protekle tri godine u Hrvatskom košarkaškom savezu, potom cjelogodišnji planovi, kao i planovi seniorske reprezentacije s obzirom na činjenicu da ovog ljeta ne putuje na Svjetsko prvenstvo.

Predsjednik HKS-a Stojko Vranković, predsjednik Stručnog savjeta Dino Rađa i glavni tajnik Josip Vranković detaljno su upoznali g. Zagklisa s planovima za ljeto, uključivši sudjelovanje reprezentacije na NBA Summer League, Univerzijadi te eventualno na turniru u Kini o kojem se još razgovara. Bilo je riječi i o ženskoj košarci te 3×3, novom olimpijskom sportu, ali i o vrlo specifičnim temama kao što je trenerska udruga.

Bio je to tek prvi u nizu razgovora, a g. Zagklis je izrazio želju da posjeti Hrvatsku nakon izbora u FIBA-i Europe koji se trebaju održati u svibnju ove godine.

 

Izvor: HKS

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype