sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona bolja od Cedevite

Cibona i Cedevita odigrali su derbi domaćeg prvenstva, a Cibona je slavila i tako učvrstila svoju lidersku poziciju na tablici sa omjerom 9-2.

 

HT PREMIJER liga,11.kolo:

Cibona-Cedevita 94:73 (23:18,21:26,20:12,30:17)

(Novačić 20, M.Ljubičić 18/Perković 14, Jordano 13)

 

 

Cibona je dosta dobro otvorila utakmicu, čvrsto i autoritativno, na mladost Cedevite. Već nakon nekoliko minuta Cibona je imala 13:3, što je natjeralo gostujućeg trenera Kapova na time-out. Nakon toga i nekoliko izmjena, Vitamini su malo živnuli, prije svih Toni Perković, koji je u tim trenucima bio najbolji njihov igrač. Unijela je Cedevita malo neizvjesnosti u utakmicu, iako su kod Cibone Marin Rozić i posebno Krešo Ljubičić bili raspoloženi, koji je skupio 8 poen nakon prvih deset minuta. Razigrao se Ralley-Ross kod Cibone na početku druge četvrtine i brzo došao do 12 poena. Cedevita je igru gradila preko dvojca Perković-Bajo, koji su pickom razbijali Ciboninu obranu. Još da je Bajo bio precizniji sa linije slobodnih bacanja, Cedevita je mogla potpuno oploditi takvu igru. U 16.minuti došli su Vitamini do prvog vodstva, koje nisu ispustili do kraja poluvremena. Uspio je Marko Ljubičić dovesti Cibonu kratko u vodstvo pred kraj poluvremena, ali Perković je na drugoj strani polaganjem zaključio poluvrijeme za rezultat 44:44 i potpunu neizvjesnost pred drugo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu Cibona je preko raspoloženog Marka Ljubičića polako razriješila neizvjesnost utakmice. Dodali su Cibosi  gas u napadu, dok su u obrani zatvorili reket i Cedevita nije imala previše riješenja, čemu svjedoči samo 12 poena za deset minuta. Otvorio se šut i Ivanu Novačiću u zadnjoj četvrtini i u 35.minuti Cibona je imala najveću prednost 80:66 i tu je utakmica polako počela odlaziti u jednom smjeru. Razigrala se Cibona tada potpuno, iako više nije trebalo toliko angažmana s obzirom da je Cedevita položila svoje oružje. Na kraju konačnih i zasluženih 94:73.

Cibonu je predvodio odlični Ivan Novačić s 20 poena, 18 je dodao Marko Ljubičić. Kod Vitamina Toni Perković s 14 i Antonio Jordano s 13 bolji od ostalih.

Svakako pohvalno je minutaža Cedevitinih mladića, koje Ivan Kapov polako košarkaški odgaja. Darko Bajo, Vito Čubrilo, Josip Popić i Karlo Matković dobili su lijepu minutažu, neki od njih su i igrali zapaženu ulogu i to je ono najbitnije iz ove utakmice, s obzirom da je Cibona svojim iskustvom pokazala da je za ovu ekipu Cedevite ipak rang više.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype