sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona deklasirala Krku sa 35 razlike, za šestu uzastopnu pobjedu

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Odlično prvo poluvrijeme Cibone u Novom Mestu donijelo osmu pobjedu u ABA ligi.

Cibona je odigrala odlično poluvrijeme u Novom Mestu, onako kako se i najavljivalo prije utakmice. Eventualnom pobjedom protiv Krke osigurao bi se opstanak i na svim mogućim razinama i scenarijima, a i približilo se zoni koja možda donosi i play-off, iako je to još realno daleko za Cibonu.

Okornovi momci su odlično odradili poluvrijeme u gotovo svim segmentima igre. Napad je funkiconirao savršeno, Cibona je imala postotak šuta 78 u prvom dijelu, a obrambeno su bili još bolji, gdje su inkasirsli 12, odnosno 13 poena po četvrtinama. Upravo to im je donijelo razliku od čak +28 (25:53) na poluvremenu i praktički riješenje pitanja pobjednika.

Ponovno je u napadu briljirao Amar Gegić, čija je forma odlična u posljednjih nekoliko utakmica i on je bio prvo ime Cibone u prvom poluvremenu sa 13 poena.

Krka je došla do daha malo u trećoj četvrtini, Cibona je malo stala sa distribucijom lopte u napadu i razlika je pred posljednju četvrtinu iznosila -26, iako je Krka u jednom trenutku to spustila na -20. Krajem treće četvrtine igru je napustio Jose Vildoza zbog ozljede ramena, naredni dani će pokazati ozbiljnost ozlijede.

Cibona je nastavila u i posljednjoj četvrtini sa dobrom i kontroliranom igrom, poštivao se u napadu slobodan čovjek, lopta je imala puno bolju distribuciju nego u nekim momentima treće četvrtine i Krka je tu bila apsolutno nemoćna. U 35.minuti upisali smo i najvećih +34 (46:80).

Na kraju konačni rezultat 52:87.

Gegić je bio prvi strijelac sa 19 poena, Nathan Reuvers je dodao 13, a po 11 Mateo Drežnjak, Toni Nakić i Krešimir Radovčić.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype