Cibona izdominirala Cedevitu i osvojila Kup, uz maestralnog MVP-a Bornu Kapustu!

Cibona je obranila naslov pobjednika Kupa Krešimir Ćosić!

Finalni susret je u Draženov dom privukao lijepu brojku gledatelja, koji su od početka susreta gledali Ciboninu dominaciju.

Osim nekih početnih vodstava, Cedevita je od druge polovice prve četvrtine hvatala zaostatak Cibone, koja je imala +8.

U drugoj je Sesarova momčad potpuno preuzela konce igre, kontrolirala rezultat i vodila cijelo vrijeme. Najviših +15 su imali sredinom poluvremena, na krilima raspoloženog Kapuste i Bundovića. Poluvrijeme je donijelo vodstvo Cibone 31:45.

U trećoj dionici Cedevita je imala najveći zaostatak od 18 razlike sredinom četvrtine, a to je malo uspjela smanjiti do kraja četvrtine na samo 8 poena zaostatka.

U četvrtoj je Cedevita malo prodisala, Cibona malo pala energetski, a bilo je to ulaskom mladog Kučića, a onda se razigrao i Serdarušić pa su Vitamini spustili na pet poena zaostatka. Sve to Cedevita je odradila bez Simona na parketu, kod kojeg je bio vidljiv umor, na što je Cibona i računala.

No, onda je Cibonin motor, Borna Kapusta ponovno preuzeo sve na sebe, razigravao, zabijao i asistirao i Cibona je njegovim 25 poenom u 34.minuti imala visokih 57:74.

Bilo je tada već jasno da Kup ide Ciboni, nije se Cedevita mogla vratiti iz tog minusa, Sesar je izvukao Kapustu kako bi dobio pljesak tribina za današnju izvedbu.

Na kraju visokih 66:86 za Cibonu, koja je obranila prošlogodišnju titulu pobjednika Kupa!

25 poena, 6 skokova i 8 asista je učinak Kapuste, Bundović je ubacio 17 za Cibonu.

Kod poraženih, 20 poena ubacio je Jakov Mustapić.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype