KOD

Cibona na 3:0, Split pružio dobar otpor

Cibona i Split odigali su jednu izjednačenu utakmicu, dostojnu “odlučujuće” za otpis ili nastavak serije, a na kraju je pobjeda pripala Ciboni.

 

Premijer liga, polufinale, 3.utakmica:

Cibona-Split  81:78 (17:20,22:21,18:17,26:20)

(Bundović 24, M.Ljubičić 13/ Marčinković 20, Cobbins 11, Kedžo 11)

 

Cibona je ponovno, kao i u prvoj utakmici, dosta loše ušla u utakmicu, a Split je to obje ručke prihvatio i nametnuo svoj ritam, za koji Cibona opet nije imala riješenje. Iako su Splićani bili bez Kalajžića, dobra organizacija nije izostala. Dosta mekanu obranu igrali su domaći igrači i to je izgledalo kao gotova preslika cijelog prvog poluvremena iz prve utakmice, kao i raspoloženost Pavle Marčinkovića, koji je u dosta situacija poentirao ili asistirao. Velik problem u napadu kod Cibone je bio Damir Markota, koji nikako nije uspjevao pronaći žicu u napadu pa je cijelo poluvrijeme ostao bez poena, a jedini raspoloženi bili su Filip Bundović i Marko Ljubičić. Splitu je pripala prva četvrtina, a u drugoj se Cibona malo probudila, no neodovoljno da ugrozi vodstvo gostiju pa je poluvrijeme završilo 39:41 za Split.

Foto: KK Cibona

U drug poluvrijeme Cibona je ušla nešto angažiranije, pojačala obranu, otjerala Split od koša i kroz nekoliko minuta serijom 10:4, predvođena raspoloženim Rokom Rogićem, povela 49:45. No, svoju simultanku je nastavio Marčinković, koji je u trećoj četvrtini došao do 16 poena, ali i zabrinuo svoje suigrače u 27. minuti kada je morao na klupu zbog ozljede. Ipak, vratio se nakon nekoliko trenutaka, bez većih posljedica pa su on i njegovi sugirači uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist te na poluvrijeme otišli sa minimalnom prednošću 57:58. Split je već u prvoj minuti zadnje četvrtine ostao bez Jukića zbog petog prekršaja, a Cobbins koji ga je zamijenio je bio opterećen sa četiri prekršaja i Cibona je tu morala tražiti prenost. Serijom 6:o Cibona je povela +5 i Grgurević je zatražio time-out, na kojem je pozvao svoje momke u rat u zadnjih osam minuta. Split se nakon toga probudio, vratio u utakmicu i triocom Veljačića poveo 66:67, pet minuta prije kraja. Bundović je koš faulom i slobodnim bacanjem vratio na dva razlike za Cibonu. Utakmica je tada otišla u neizvjesnu bitku, gdje je Cibona u zadnje dvije minute ušla sa vodstvom 74:72. Nakon prekršaja Vrgoča na Bundoviću, igrač Cibone je realizirao oba bacanja za bijeg Cibone na +4, a nakon toga još dva za +6 Cibone. Kedžo je sa pogođena dva bacanja smanjio na 78:74, 48 sekundi prije kraja. Cibona nije iskoristila napad, a nakon promašaja trice Veljačića, Cobbins je zakucao za 78:76, 17 sekundi prije kraja i napad Cibone. Gabrić je nakon time-outa zaradio petu osobnu, nakon što je napravio namjeran prekršaj, a Rogić zabio oba bacanja za 80:76. Nakon toga Marčinković je šutirao tricu, Rogić napravio prekršaj, a Pavle zabio dva za 81:78, što je bio i konačan rezultat.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype