sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona na +31 protiv Sonika

Cibona je rutinski odradila posao protiv Sonik Puntamike.

HT Premijer liga, 8.kolo:

Cibona-Sonik Puntamika 108:77 (27:15, 29:11, 21:24, 31:27)

(Drežnjak 23, Radovčić 18 / Vladović 19, Zovko 16)

Cibona je rutinski odradila posao protiv Sonik Puntamike u sklopu 8.kola. Rasporedio je minutažu Velić na sve igrače osim Josipa Bilinovca, koji jedini nije ulazio u igru, dok su najviše minuta dobili Mateo Drežnjak i Toni Nakić. Utakmica je rezultatski već bila riješena do poluvremena, kada je Cibona pobjegla na +30 pa je bilo jasno da će drugo poluvrijeme trebati odraditi.

Sonik je malo živnuo u drugom dijelu, no promjene na semaforu nije bilo, a vrijedi istaknuti da je Velićev kolega sa druge strane, Hrvoje Vlašić, dao priliku svim svojim igračima s obzirim da su mu nedostajali važni kotačići Sandro Rašić i Marino Šarlija pa su se tako mladi Dominik Zelanto i Vito Barbaroša čak i upisali u strijelce sa nekoliko poena. Prve minute u seniorskoj službenoj utakmici upisao je 15-godišnji David Pavin.

Mateo Drežnjak je bio prvi strijelac Cibone sa 23 poena, kojima je dodao, kojima je dodao 6 skokova i 5 asistencija. Krešimir Radovčić je bio drugi strijelac sa 18 poena i tu treba reći da je bio stopostotan u šutu (7/7 šut, 2/2 sl.bac.). Roko Prkačin je postigao 17 poena, uz 8 skokova, 2 asista i 3 ukradene lopte.

Kod gostiju, najbolji najiskusniji, Jakov Vladović sa 19 poena i 6 skokova, dok je posljednje pojačanje Puntamičana, Daniel Zovko u debiju upisao 16 poena i 5 skokova.

Foto: KK Cibona

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype