sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona nemoćna kod Mornara

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Cibona je nakon odrađene prvenstvene utakmice u Šibeniku, otputovala u Crnu Goru, na megdan Mornaru iz Bara i nije se dobro provela.

ABA liga, 17.kolo:

Mornar-Cibona 91:78 (24:19,26:19,21:18,20:22)

(Vranješ 23, Mičović 14/ Markota 14, M.Ljubičić 13)

 

 

Cibona je loše otvorila utakmicu, ili bolje rečeno Mornar ju je bolje otvorio. Sa tri pogođene trice brzo su pokazali u kojem bi smjeru trebala ići utakmica, dok Cibona nije u obrani imala odgovor niti na pick igru domaće momčadi, niti na otvorene šuteve, koje su igrači Mornara spretno spremali u koš Cibone. Koristio je Velić svih deset igrača u prvom poluvremenu, no nikako nije uspio pronaći raspoloženu petorku, kako u napadu, tako i u obrani i rezultat svega je čak 50 primljenih poena do poluvremena, uz zaostatak od 12 poena. Vranješ i Mićović Ciboni su zadavali najviše problema, pogotovo šutevima za tri poena, dok je kod Cibone jedini dvoznamenkasti bio Krešo Ljubičić sa 10 poena, koji je u napadu dobro odgovorio protiv iskusnog Lukovića.

Niti u trećoj četvrtini Cibona nije bila u boljoj situaciji, iako je na 50:47 imala priliku za poravnanje, no nije ju iskoristila. Onda je kapetan Marin Rozić ušao u probleme sa osobnim greškama(4 osobna) i tu kao da su počeli problemi za Cibonu. Razigrali su se ponovno igrači Mornara, zabili nekoliko trica i kontri i opet pobjegli na dvozamenkastu razliku. Ostat će možda pitanje premalog spuštanja lopte prema Kreši Ljubičiću, koji je bio najbolji pojedinac Cibone u prvom poluvremenu. Igrači Cibone su na ulasku u zadnju četvrtinu prokockali nekoliko dobrih šansi za povratak u utakmicu pa je brzo stigla kazna i Mornar je za minutu i pol već pobjegao na 19 razlike i bilo je jasno da je pitanje pobjednika odlučeno. Pokušala je Cibona u zadnjim minutama smanjiti razliku ispod 11 poena, zbog prve utakmice i mogućeg istog broja bodova na kraju lige, ali nisu u tome uspjeli.

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype