sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona odličnom obranom do pobjede

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Cibona je kolektivnom obranom slavila protiv Mornara iz Bara u šestom kolu ABA lige. Početak utakmice i 19:0 usmjerili su utakmicu na Ciboninu stranu.

 

ABA liga, 6.kolo:

Cibona-Mornar  84:73 (28:10,14:26,21:13,21:24)

(Markota 17,Ross 17, Jefferson 15/Drenovac 23)

 

Cibona je otvorila susret sa nevjerojatnih 19:0. Izgledalo je to kao lakši trening, a trener Mornara nikako nije uspjevao svoje igrače natjerati da igraju onako kako je on zamislio. Ipak, pribrali su se pred kraj četvrtine, ali ipak je Cibona dobila prvi dio 28:10 i nagovjestila da će gosti imati velikih problema ne bi li došli do bodova. Posljedica toga bilo je malo opuštanje kod Ciboninih igrača u drugoj četvrtini pa su gosti malo unijeli neizvjesnosti i živosti u utakmicu, no na veliki odmor se ipak otišlo sa +6 za Cibonu. Dobru rolu odigrao je Damir Markota za Cibonu postigavši 11 poena do poluvremena.

Igrači Cibone bili su raspoloženi i u trećoj četvrtini, pogotovo su dobro surađivali Amerikanci Ross i Jefferson, a pridodavao im se i Markota, koji je bio posebno precizan u šutu za tri poena. Goste je u utakmici držao Drenovac, ali Cibona je košem Rossa u zadnjoj sekundi ipak osigurala +14 pred zadnjih deset minuta. Vidjelo se na gostima u zadnjoj četvrtini da polako hvataju priključak, dok je Cibona stala u napadu i nekim individualnim riješenjima pokušavala doći do poena. Mornar se u 35. minuti približio na 66:61, što je Velića natjeralo na time-out, serija 12:2 Mornara utakmicu je otvorila. Marko Ljubičić tada je postigao dvije uzastopne trice i odveo Cibonu na +9, za mirnu završnicu, a na to se nadovezao i Igor Marić tricom sa skoro 8 metara. Ispale su ovo ključne trice, jer je Cibona sačuvala tu prednost do kraja i slavila 84:73.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype