sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona protutnjala Gripama za vodstvo 2:0

Košarkaši Splita nisu bili ni približno dobri kao u prvoj utakmici u Zagrebu pa je Cibona odličnom trećom četvrtinom prelomila utakmicu.

 

Premijer liga, polufinale, 2.utakmica:

Split-Cibona 66:88 (17:20,18:15,6:31,25:22)

(Gabrić 19, Kedžo 11/ Novačić 13, Bilinovac 12)

 

Prvo poluvrijeme proteklo je u svojevrsnom ispitivanju snaga, u kojem se ni jedna ekipa nije značajnije uspjela rezultatski odvojiti pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 35:35, no nitko nije mogao ni približno očekivati takav pad u igri domaće momčadi u drugom poluvremenu. Splićani ovoga puta nisu imali previše raspoloženih igrača, prije svih junak iz Zagreba Pavle Marčinković nije bio na svojoj uobičajenoj razini, jedini koji je to bio je Tomislav Gabrić, koji jednostavno nije mogao sam.

Cibona je treću četvrtinu odigrala kao u transu. Pogađali su iz svih prilika i pozicija, dok domaća momčad nikako nije uspjela organizirati suvisli napad i naći put do koša i Cibona je tu četvrtinu dobila nevjerojatnih 31:6. Samo 6 poena za deset minuta Splitu nisu u zadnjih deset minuta ponudili nikakvu nadu za preokretom. Iako su zadnju četvrtinu dobili, Cibona je sigurnim i lakim poenima održavala dvoznamenkastu prednost za konačnih +22  i vodstvo od 2:0 u seriji.

Zagrepčani u subotu u svojoj dvorani imaju priliku zaključiti seriju pobjedom. Danas ih je predvodio Novačić s 13 poena, Bilinovac je dodao 12, a kod domaćih samo Gabrić 19 poena i Kedžo s 11 raspoloženi, nedovoljno za ozbiljniju prijetnju boljoj Ciboni danas.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype