sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona prvi finalist

Prvo polufinale donijelo je odličnu utakmicu Cibone i Zadra. Iako je Cibona imala i 20 razlike u drugom poluvremenu, Zadar je imao šansu za povratak, no Lovre Bašić izgubio je ključnu loptu i kasnijoj lutriji slobodnih bacanja Cibona je bila uspješnija i plasirala se u finale.

 

Kup Krešimira Ćosića, polufinale:

Cibona-Zadar  83:81 (17:14,31:20,20:26,15:21)

(Bilinovac 22, M.Ljubičić 15/ Little 29, Božić 19)

 

Cibona je odigrala odlično prvo poluvrijeme, u kojem je zabila čak 10 trica i pokazala iznimnu dozu preciznosti. Početak utakmice proveo u korektnom raspoloženju, ali sa velikom dozom želje za polufinalom, što se u drugoj četvrtini malo po malo pretvorili u veliku nervozu, koja je kulminirala isključenjem Luke Žorića, nakon dva nesportska poteza. Josip Bilinovac bio je najbolji pojedinac kod Cibone s čak 15 poena, dok je Marin Rozić sam sebe za rođendan počastio s tri trice. S druge strane, Zadar je šuterski bio loš, uz to skupili su čak 12 izgubljenih lopti i upravo ta dva segmenta odvela su Cibonu na +14 na poluvremenu.

Rasplamsala se igra u trećoj četvrtini, kod Zadra je “poludio” Mario Little i publika je to osjetila pa se atmosfera u dvorani prilično užarila. Cibona je držala svoju prednost, no Zadar je malo po malo smanjivao razliku da bi rezultat na kraju treće četvrtine na semaforu bio 68:60. Bilo je jasno da će to do kraja biti velika bitka za pobjedu. Krenuo je Zadar na sve ili ništa, uveo u Cibonu u bonus već nakon tri minute i malo umrtvio njihovu igru, no promašili su neka slobodna bacanja te dozvolili Ciboni, točnije Marku Ljubičiću da zabije tricu i dvicu i opet je Cibona pobjegla na 8 poena na tri minute do kraja. No, uslijedila su tada dva napada koja nisu iskoristili, dok je Zadar pogođenim bacanjima došao na 79:76, na nešto manje od dvije minute do kraja. Cibona tada nije iskoristila napad i Zadar je dobio šansu za poravnanje, no Bašić je izgubio loptu, Cibona ukrala, a Rozić zabio u kontri za +3 Cibone, nakon toga na drugoj strani Little je zabio oba bacanja za +1 Cibone. U lutriji bacanja Novačić je prvo zabio oba bacanja za 83:80, a Little izborio prekršaj. Zabio je prvo i neregularno namjerno promašio drugo i Cibona je na kraju slavila 83:81.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype