sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona rutinski kroz Osijek

Cibona je odradila zaostalu utakmicu Premijer lige i uspješno prošla kroz Osijek.

HT Premijer liga, 17.kolo:

Vrijednosnice Osijek-Cibona 91:105 (20:31, 21:22, 25:28, 25:24)

(Lisica 23, Kujundžić 19 / Planinić 24, Nakić 21)

Cibona je u Osijek stigla bez trenera Jovanovića te Prkačina i Drežnjaka, no i takva je bila prejaka za domaćine. Od samog početka, momci iz Zagreba su pokazali zavidnu dozu preciznosti (31 poen u prvoj četvrtini), a do kraja poluvremena ubacili su već 9 trica.

Domaćin je u nekoliko situacija uspio smanjiti zaostatak ispod deset razlike, no svaki puta Cibona je imala odgovor i držala pristojnu razliku kroz cijelu utakmicu. U drugom poluvrememnu, točnije u posljednjoj četvrtini, imala je Cibona i dvadesetak razlike pa je izostala bilo kakva šansa za nekom neizvjesnošću. Uspjeli su domaći igrači tek smanjiti razliku za jedan sasvim pristojan poraz i na kraju krajeva, dobar otpor favoriziranom gostu.

Šime Lisica je sa 23 poena bio prvi strijelac domaćih, a kapetan Robert Kujundžić je dodao 19 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Kod Cibone, raspoložen i dominantan Darko Planinić sa 24 poena (šut 9/9), a tricaški raspoložen bio je i Toni Nakić, koji je trice šutirao 5/7 za ukupno 21 poen na utakmici. Scottie Reynolds je upisao 8 poena i čak 10 asistencija…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype