Cibona sa pet seniora usred Zadra prvaku nanijela prvi poraz u sezoni

Zadrani su prvi poraz u sezoni doživjeli vjerojatno kada su se najmanje nadali, od Cibone večeras.

Cibona je standardno, i u Zadar doputovala sa samo pet seniora, s time da je praktički jedinog igrača koji je osim te petorice, Josipa Pavkovića iz nekih razloga poslala u Bosco na posudbu pa si je samim time još dodatno zapucala u nogu. No, i takva je danas bila bolja od Zadra, koji je u dosadašnjem dijelu sezone manje više na rutinu rješavao sve protivnike na premijerligaškim terenima. Eto, do večeras.

Već od starta se vidjelo da Zadar nije “unutra”, da se u napadu muči, da obrana ne funkcionira i da to nije ona igra koja je do sada krasila ovu momčadi. Cibona je to malo po malo koristila i držala se u igri, vodila nakon prve četvrtine 18:22, a i na poluvremenu 36:43.

U drugom poluvremenu u nekoliko su navrata imali i dvoznamenkastu prednost, dok je Zadar uporno tricama pokušavao razbiti zonu Cibone, koju su Dino Repeša sa klupe i Bariša Krasić, tik uz teren, vrlo dobro pripremili pa su se domaći promašaji samo nizali, da bi Cibona kontrama rješavala svoje vodstvo.

Kada je Domagoj Vuković sredinom posljednje četvrtine zbog pet osobnih grešaka napustio teren, Cibona je ostala bez jedinog visokog igrača i sve je upućivalo da će Jusup svoje momke gurnuti isključivo pod koš i preokerenuti tijek utakmice i rezultata. No, znate da kada nešto ide na silu, onda i ne ide sve po planu pa ta igra nije donijela previše dobrog, iako se njegova momčad približila na samo tri poena zaostatka, nakon što je Luka Božić vezao dvije trice, na 24 sekunde do kraja.

Prekršajima je Zadar tjerao igrače Cibone na slobodna bacanja, a ključna, na kraju, dva ubacio je kapetan Krešimir Radovčić i Cibona je dobila utakmicu sa 79:83.

Dario Drežnjak je sa 25 poena bio najbolji strijelac domaće momčadi, dok je Krševan Klarica ubacio 21. Jako su Zadru nedostajali poeni Luke Božića, koji je na kraju ubacio skromnih 10 poena…

Kod Cibone, prvo ime Krešimir Radovčić sa 21 poenom, Ivan Perasović je dodao 19.

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/HKS/2308498/bs.html

Foto: Zvonko Kucelin

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype