Cibona slavila na Gripama protiv slabašnog Splita

U derbiju kola Cibona je gostovala na Gripama i osladila se pobjedom.

U posljednjoj utakmici 6.kola Favbet Premijer lige Cibona je slavila u Splitu 63:57 i napravila pravi pothvat s obzirom da su Vukovi a ovom susretu koristili samo šest igrača u rotaciji, a na Gripe su doputovali sa devet igrača. Krešimir Radovčić i Ivan Majcunić su odigrali svih četrdeset minuta, a junior Josip Pavković (4p, 7sk) kao šesti igrač na parketu je proveo više od dvadeset minuta.

Zonskom obranom Vukovi su se branili i uz lošu šutersku večer domaćina (trice 6/31) kreirali pobjedu koja je bila potvrđena zakucavanjem Domagoja Vukovića za 58:51 na nešto više od dvije minute. Cibona je na poluvremenu imala +5 (35:30), a predvodili su je Radovčić s 15, te Majcunić i Aleksandar Aranitović s 14 poena. Kod Splita Toni Perković je ubacio 20 poena uz tricu 3/9.

”Jedna jako loša utakmica s naše strane bez samopouzdanja gdje se činilo da svi očekuju da se utakmica sama od sebe dobije što je na bilo kojem nivou nemoguće. Ne treba bježati i skrivati se jer izgledamo jako loše i malo je reći da sam zabrinut. S obzirom da ćemo igrati bez Gnjidića i Ljubičića još neko vrijeme uz težak raspored i bez samopouzdanja je jako teško. Naših 57 poena a domaćem parketu je problem jer su neki igrači koji imaju kvalitetu ostali na mizernom učinku što je jako zabrinjavajuće”..kazao je trener Splita Slaven Rimac.

”Mislim da nas je večeras lopta nagradila za izuzetnu požrtvovnost i za veliki trud. Što se tiče same utakmice možemo se složiti da nije bila pretjerano kvalitetna gdje nismo imali previše rješenja. Pokušali smo sa zonskom obranom koju smo igrali kroz gotovo cijeli susret poštedjeti ovih pet igrača jer znate da imamo samo pet seniora i na neki način usporiti ritam utakmice i usporiti Split. Pošlo nam je to za rukom večeras i došli smo do bodova koji će nam puno značiti u smislu samopouzdanja pred predstojeći period jer se suočavamo s velikim teškoćama”…kazao je trener Cibone Jakša Vulić

Tekst: KSZ

Foto: KK Split

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype