sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona u završnici slomila vrlo dobru Goricu, iskazao se mladi Lovro Gnjidić

Cibona je tek u završnici utakmice uspjela slomiti Goricu i doći do pobjede.

HT Premijer liga, 28.kolo:

Cibona-Gorica 91:84 (21:22, 20:27, 24:22, 26:13)

(Planinić 17, Gnjidić 14, Drežnjak 14 / Mazalin 23, Kalajžić 16)

Vrlo dobru utakmicu odigali su Cibona i Gorica u Draženovom domu, a pobjedu je na kraju upisala Cibona.

Gorica je odlično krenula u utakmicu i pokazala da želi pobjediti, Sesar je odlično pripremio svoje momke. Cibona je imala dosta problema u obrambenim reakcijam u prvom dijelu, Gorica je držala visok postotak šuta za dva poena u prvom dijelu, što im je i donijelo prednost osam poena na velikom odmoru.

Cibona je u drugom dijelu igrala nešto bolje, no gosti su i dalje držali dobar ritam i po tko zna koji puta pokazali da su prilično motivirani kada igraju sa Cibonom. Svojim dobrim napadački reakcijama, ali i onima u obrani Gorica i je i dalje imala prednost, koju Cibona nikako nije uspjevala smanjiti. Kada bi to i spustili, uvijek se netko kod Gorice ukazao doslovno u posljednjim sekundama napada i Gorica je imala +7 na kraju treće.

I onda je Cibona ubacila u veću brzinu, razigrali su se Drežnjak i Gnjidić, Planinić je potrpao poene pod koševima i malo po malo počela se topiti prednost gostiju. Sesar je u tim trenucima, nezadovoljan nekim sudačkim odlukama, zaradio prvu tehničku i osjećalo se da Cibona u tim trenucima vuče vodu na svoj mlin. U tim trenucima, samo je Mazalin bio taj koji je držao Goricu na životu, a nakon što je dvije minute prije kraja drugu tehničku, odnosno isključujuću dobio Sesar, Cibona je dobila priliku preko slobodnih bacanja zaključiti utakmicu. Planinić je stavio oba za 86:82, Baković na drugoj strani promašio tricu, a onda je Gnjidić stavio dvicu na isteku napada ua +6 Cibone i tu je priči bio kraj.

Gorica sigurno ima za čime žaliti večeras, držali su Cibonu gotovo 35 minuta u šaci, kontrolirali rezultat, ali i igru, no u toj završnici je ponestalo koncentracije i Cibona je to iskoristila. Sigurno je da će svoje nezadovoljstvo suđenjem izraziti i trener Sesar, koji je negodovao na neke sporne odluke, a suci su procijenili da je pretjerao pa je morao prije reda u svlačionicu. Možda je i u tim trenucima Gorica pala i psihički, što ju je odvelo u poraz.

Cibonu su večeras predvodili Darko Planinić sa 17 poena i 6 skokova, Lovro Gnjidić je dodao 14 poena, 5 skokova i 6 asista, Mateo Drežnjak je dodao 14.

Kod Gorice, odličan Lovro Mazalin sa 23 poena i 7 skokova, Mate Kalajžić je dodao 16 poena, 3 skoka i 8 asistencija.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype