sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona u prvom poluvremenu “riješila” Split, Gegić i Branković dominirali

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Cibona je ovom pobjedom sebi osigurala miran nastavak sezone.

Cibona je sjajno otvorila utakmicu, dobila prvu četvrtinu čak 29:8, utrpala 4 trice na samom uvodu u utakmicu i Split je tu u prvih deset minuta izgubio sve konce. Nisu gosti imali odgovora za sjajan Cibonin šut, koji je u prvom poluvremenu za tri poena bio 9/12, što je bilo previše za goste, koji u tom dijelu utakmice nije pokazao gotovo ništa. Poluvrijeme je završilo 52:31 za Cibonu i pitanje pobjednika je tu već bilo riješeno.

Split je u nastavku utakmice raznim rotacijama pokušavao utakmicu uvesti u neizvjesne vode, no to mu je polazilo tek na mahove, a Cibona je gotovo svaki puta kada bi se Split malo približio, imala spreman odgovor. Iako im je šut za tri poena u drugom poluvremenu znatno pao, Cibona je iz reketa preko raspoloženih Amara Gegića i Danka Brankovića, zadavala gostima najviše problema i taj su segment igre odlično koristili igrači Cibone.

Gegić je svojom energijom dominirao, dok je Branković koristio prednost u visini i Split je na početku posljednje četvrtine izgubio sve nade za bilo kakvim rezultatskim priključkom. Jedina svjetla točka Splita bio je raspoloženi Lovre Runjić, koji je pažnju plijenio zakucavanjima i skokovima u napadu, ali premalo je to bilo da bi Split danas bio konkurentan raspoloženoj Ciboni.

Upisala je Cibona na kraju pobjedu 84:65, a predvodio ju je Amar Gegić, koji je ubacio 24 poena, uz šut 10/16, 4 skoka i 4 asistencije, dok je Danko Branković sa 20 poena i 11 skokova, bio drugi najučinkovitiji igrač momčadi Gašprea Okorna. Zanimljivo je da je Lovro Gnjidić i drugu utakmicu za redom ostao bez poena, doduše uputio je prema košu tek dva šuta, ali je skupio 7 skokova i 6 asistencija.

Kod Splita, Shanon Shorter prvi strijelac sa 14 poena, Lovre Runjić dodao 12.

Foto: ABA liga / Mihal Jačić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype