sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona u Skupštinu dovela dva “kapitalca” koji u klub dovode američki fond za sigurniju budućnost

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Nove promjene u Ciboni…

Košarkaški Klub Cibona nastavlja s procesom stabilizacije poslovanja i upravljačkog te financijskog restrukturiranja u sklopu kojeg su na sjednici održanoj 15. veljače imenovani novi članovi Skupštine.

Dosadašnje članove Skupštine Krešimira Gunjaču i Jasmina Jurkovca zamijenit će Hari Iyengar i Tomislav Šerić. Novoimenovani članovi predstavnici su investitora s kojima je započet proces financijske podrške Kluba, čime će se ojačati stabilnost funkcioniranja i osigurati preduvjeti za dugoročno održiv razvoj KK Cibona na dobrobit zagrebačke i hrvatske košarke te svih navijača.

Hari Iyengar je član uprave više renomiranih investicijskih fondova među kojima su Ascent Capital i HGO Growth. Novi član Skupštine KK Cibona diplomirao je financije na London School of Economics te magistrirao na Sveučilištu Oxfordu. Ovlašteni je računovođa u Arthur Andersen iz Londona. U radu kao član Skupštine KK Cibona svoje poslovne aktivnosti usmjerit će u cilju optimizacije učinkovitosti, restrukturiranju zatečenih dugova i dugoročnog razvoja kluba.

Tomislav Šerić, dugogodišnji je košarkaški funkcioner te je stručnjak za financije s MBA diplomom s  prestižne pariške institucije HEC. Vlasnik je prvog europskog reguliranog crypto fonda, a u radu kao član Skupštine fokusirat će se na operativno strukturiranje prihoda Kluba.

Dosadašnji članovi Skupštine, kao predstavnici dugogodišnjih sponzora Kluba nastavljaju svojim radom i sponzorskom suradnjom podržavati rad KK Cibona. Uz novoimenovane članove Skupštinu KK Cibona čine predsjednik Mario Petrović te članovi Ivan Artuković i Branimir Fingler.

Imenovanjem novih članova Skupštine nastavljen je proces upravljačkog restrukturiranja u sklopu kojeg su institucionalni investitori preuzeli obavezu održivog financiranja tekućih troškova KK Cibona do završetka pregovora o dugoročnoj suradnji.

„Zahvaljujem našim dosadašnjim članovima Skupštine, Krešimiru Gunjači i Jasminu Jurkovcu na predanom radu tijekom dosadašnje suradnje te iskrenoj podršci u osiguravanju podrške našem Klubu. Naša suradnja se na obostrano zadovoljstvo nastavlja i ovime se ne mijenja njihova uloga kao prijatelja i sponzora KK Cibona. Nova imenovanja planirani su smjer razvoja te upravljačkog restrukturiranja kojim osiguravamo trenutnu financijsku stabilnost Kluba i započinjemo proces kojim želimo osigurati značajnu podršku i temelj za vraćanje KK Cibona na najvišu natjecateljsku razinu. Kao što smo istaknuli, transparentnost funkcioniranja Kluba jedna je od ključnih odrednica vodstva KK Cibona te ćemo o konkretnim aktivnostima, nastavku i zaključenju pregovora s potencijalnim investitorima pravodobno i sustavno izvještavati sve zainteresirane dionike te cjelokupnu javnost“ – istaknuo je Mauro Lukić, direktor KK Cibona.

Vijesti su ovo koje stižu iz Cibone, pred kojom su prema svemu sudeći neki novi, bolji dani, ako je suditi prema prvim reakcijama. Neki upućeniji ljudi od nas, kažu da je ovo “Svjetlo na kraju tunela” za Cibonu i da su imenovanja ove posljednje dvojice ljudi, samo prethodnica onog što slijedi za Cibonu, a to je potpisivanje sponzorskih ugovora, koji će klub dignuti na noge.

Pregovori, kažu, traju već mjesecima, a oni bi trebali biti najozbiljniji posao Cibone u posljednje vrijeme, koji će usmjeriti daljnje djelovanje kluba, koji će prema svemu sudeći već krajem ovog ljeta tražiti put ka europskim natjecanjima.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype