sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona u trećoj brzini do +23 protiv Šibenke

Cibona je načela goste u drugoj, a dokrajčila u trećoj četvrtini i upisala uvjerljivu pobjedu.

HT Premijer liga, 24.kolo:

Cibona-Šibenka 80:57 (18:12, 23:18, 18:10, 21:17)

(Drežnjak 14, Planinić 14 / Freeman 14)

Ciboni je ovo bila treća utakmica u pet dana. Previše. Vidjelo se već na početku utakmice da su igračima noge teške, da nema one potrebne energije pa i nije bilo previše preciznosti i poena u prvih deset minuta. Što se tiče energije, gosti iz Šibenika bili su u nešto boljem položaju, no oni su se mučili u napadu pa su inkasirali samo 12 poena u prvoj četvrtini. Cibona je imala u nekoliko situacija priliku odlijepiti se značajnije, no gosti su u pravim trenucima znali uzvratiti pokojom tricom pa su upravo zahvaljujući tom segmentu igre bili i ravnopravan protivnik. Ipak, u završnici prvog poluvremena, Cibona Matea Drežnjaka i Igora Marića uspjela pobjeći na 11 poena viška.

Čim je podigla agresiju na početku drugog dijela, Cibona je za dvije minute pobjegla na 20 razlike (50:30) pa je gostujući trener bio primoran na time-out. Šibenčani su prve poene u trećoj četvrtini zabili tek nakon pet i pol minuta, preko Freemana, što ih je malo i oslobodilo u napadu, no ništa više od novog visokog minusa na kraju treće četvrtine nisu uspjeli postići.

U posljednjoj četvrtini Cibona je samo dizala svoju razliku, dok je gostujući trener u igru ubacio mladiće poput Antoina Klarina, Frane Antića i Ivana Živkovića, koji su dobili priliku čak se i upisati u strijelce. Na kraju +23 za Cibonu.

Mateo Drežnjak i Darko Planinić su zabili svaki po 14 poena kod Cibone, dok su Ivan Novačić i Jakov Mustapić upisali 11 poena.

Kod Šibenke jedini raspoloženi bio je James Freeman sa 14 poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype