sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona u završnici preokretom do pobjede i 1:1 u seriji, Zadar propustio veliku priliku

Obje su ekipe u drugu utakmicu ušle prilično šuterski raspoložene, sa puno više odlučnosti na šutu nego je bio slučaj u prvoj utakmici. Više je tu bilo igre sa vanjskih pozicija, nego iz reketa pa je prva četvrtina završila rezultatom 23:23, uz čak 14 ispucanih trica ukupno.

Cibona u prvom poluvremenu nije dozvolila Zadru da se previše razmaše, vršili su jak pritisak na bekove gostiju i nametali svoj tempo, ne bi li otežali sve napade gostima. Dva puta je Cibona do sredine druge četvrtine imala +5, najveću prednost do tada. Puno odlučnije i konkretnije je Cibona igrala danas, pogotovo u toj drugoj četvrtini pa je preko Radovčića i Reuversa došla prvi puta do +7, dvije minute prije kraja prvog dijela. Radovčić je tricom odveo Cibonu na +11, Carter vratio istom mjerom na +8, da bi se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 43:36. Cibona je dobrom obranom svela Zadar na samo 13 poena u drugoj četvrtini.

Reuvers je sa 11 poena bio najbolji strijelac Cibone, dok je Carter kod Zadra zabio najviše, 13.

Dobro je Cibona obrambeno rotirala i na startu drugog poluvremena, uvela Zadar u probleme u napadu gdje su teško dolazili do prilike za poene. Carter je bio taj koji ih je držao na životu, a kod Cibone se razigrao Gnjidić, koji je danas igrao totalno drugačiju utakmicu nego u ponedjeljak. U 26.minuti trener Zadra Srđan Helbich je zbog prigovora dobio tehničku, no Cibona nije uspjela do kraja to kapitalizirati i otići možda na dvoznamenkastu prednost, no samo za kratko, s obzirom da je nakon Carterove izgubljene lopte, Nakić u polukontri tricom ipak odveo Cibonu na 52:42, na manje od četiri minute do kraja treće četvrtine. Mavra i Marčinković su mini serijom 4:0 malo smanjili zaostatak, uzvratio Branković zakucavanjem i u posljednje dvije minute Cibona je ušla sa +8 (54:46). Dvije važne trice u posljednjoj minuti za goste su ubacili Marčinković i Mavra, kojima je Zadar ostao na životu, iako su zaostajali rezultatski i dalje na kraju treće (58:52).

Vildoza i Dario Drežnjak su sa dvije trice sa suprotnih strana otvorili posljednju četvrtinu, a nakon dvice i dodatnog bacanja Thompsona, rezultat je bio 63:58, nakon minute i pol igre. Cibona je već nakon dvije minute nepotrebno ušla u bonus, kaznio je to Marčinković svojom četvrtom tricom i gosti su se ekspresno približili na 63:61. Gegić je samopouzdanje vratio tricom za 66:61, Drežnjak zakucavanjem smanjio na 66:63 u 33.minuti, a Mavra bacanjima uveo utakmicu u potpunu neizvjesnost (66:65). Promašile su obje ekipe tada svoje napade, a Drežnjak tricom doveo Zadar u vodstvo 66:68. Cibona je u tim trenucima izgledala prilično neorganizirano i evidentno pod pritiskom, s obzirom da se kraj bližio. Nakić je promašio tricu u slijedećem napadu, a Thompson je tada povezao i drugi uzastopni napadački prekršaj i dao Ciboni priliku da se vrati u život, koja ni taj napad nije realizirala, da bi istu stvar učinio i Zadar u svom napadu, na nešto više od tri minute do kraja utakmice. Gegić je tricom prekinuo dugi napadački post svoje momčadi, za novo vodstvo Cibone, kojom su iskoristili dva promašena napada Zadra na +2, kojima su gosti mogli Cibonu uvesti u još veće probleme. Zadar je izgubio loptu u napadu tada, a Radovčić na drugoj strani napravio prekršaj u napadu, Mavra promašio daleku tricu, a Gnjidić na asist Gegića ubacio tricu za 72:68, nakon čega je Thompson izgubio novu loptu, a Zadar napravio prekršaj, zadnji mali. Reuvers je izborio u slijedećem napadu bacanja, stavio oba za 74:68. Bila je to velika serija Cibone od 8:0, sa 66:68 na 74:68.

Junakovićev šut je bio kratak nakon time outa, Gegićev dalekometni također, a Carter je tada ubacio brzu tricu za 74:71. Gegić je tada stao na bacanja, promašio prvo, drugo stavio za 75:71, nakon čega je Carter ubacio dvicu za 75:73. Zadar je poslao Nakića na bacanja prekršajem, koji je ubacio oba za pobjedu Cibone 77:73.

Reuvers je sa 13 poena bio prvi strijelac Cibone, a Carter sa 20 kod Zadra

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/HKS/2097384/bs.html

Foto: Mihal Jacić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype