sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona u Železniku pobjedila samu sebe

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Možemo reći da je Darko Planinić danas bio Cibonin tragičar sa nekoliko grešaka u posljednjim minutama.

ABA liga, 22.kolo:

FMP-Cibona 90:86 (23:21, 24:24, 17:20, 26:21)

(Lazarević 21, Nenadić 20 / Novačić 19, Planinić 16, Prkačin 16)

Cibona se FMP-u suprotstavila sa Tonijem Nakićem u sastavu, koji se oporavio od ozljede. Dobro su Jovanovićevi momci izgledali na početku, ali nije bilo u sastavu Vujovića i Buljevića pa je roster bio sa 9 igrača. Jovanović se tako odlučio rotirati sve igrače pa je Cibona držala dosta visok ritam, iako nije uspjevala rezultatski to kapitulirati. Izjednačeno je bilo cijelo prvo poluvrijeme, nitko nije uspjevao doći do većeg vodstva od 5 poena, a domaćin se izvukao iz minusa tricom u posljednjoj sekundi Handsa.

Roko Prkačin je bio prvi strijelac Cibone u prvom dijelu sa 13 poena.

Malo je Cibona popustila u obrani na startu drugog dijela, Čović je povezao dvije trice i odveo domaćine na +6, do tada najveću prednost. Tražila je Cibona razna riješenja u napadu, a onda je Radovčić povezao četiri poena, FMP napravio dva prekršaja u napadu i onda povezao i dva bacanja i vratio svoju momčad potpuno u život u 28. minuti (64:62). Marić i Nakić su propustili tricama dovesti Cibonu u vodstvo dva napada za redom, no i FMP je propustio priliku u napadu, a onda je tricom u posljednjoj sekundi, Marić doveo Cibonu do minimalnog vodstva, nakon serije 8:0.

Cibona je odlično otvorila posljednju četvrtinu. Ivan Novačić je povezao dvije trice i odveo svoju momčad na +7 (64:71). Radovčić je odlično dirigirao igrom Cibone, asistirao i zabijao pa je Cibona imala u 34. minuti 68:75, ali onda su malo zastali, nisu realizirali dva napada pa je FMP zaprijetio, ali Novačić je novom kontrom ponovno donio +7 Ciboni. Vratio se FMP novom dvicom na 72:77, a Cibona ponovno nije realizirala dva napada i Nenadić je novom tricom to kaznio za 75:77, nešto manje od četiri minute prije kraja. Marić je tada šutirao nerezonski, na isteku napada, netočno ovaj puta, a onda je i domaćin propustio priliku za izjednačenje. Nakon greške Radovčića u napadu, Nenadić je izjednačio na 77:77, Planinić promašio zicer, no Čović je pogriješio u napadu i Novačić je to kaznio svojom novom tricom, Cibona je na 1:30 imala vodstvo 77:80. Zabio je Lazarević dva bacanja za 79:80, a Planinić prosuo loptu i domaćin je u kontri zabio za 81:80 i onda u novom napadu napravio prekršaj u napadu. Lazarević je tada zabio tricu za 84:80, 32 sekunde prije kraja, što je bila serija 7:0 domaćina u svega minutu i pol. Nakić je nakon izborenog prekršaja zabio dva bacanja za 84:82, a Lazarević ponovno stao na liniju bacanja i zabio oba, za novih +4, 27 sekundi prije kraja. Marić je šutirao tricu, promašio, ali je Radovčić uhvatio odbijanac, spremio i izborio dodatno, no promašio je i domaćin je uhvatio loptu, a Prkačin napravio novi prekršaj. Nenadić promašio prvo, drugo zabio i Ciboni je ostalo 15 sekudni za eventualnu tricu. Domaćin je napravio prekršaj na Prkačinu, zabio oba za 87:86, deset sekundi prije kraja. Lazarević je ponovno stao na bacanja nakon prekršaja Cibone, zabio jedno, a Planinić prosuo još jednu loptu dodavši je domaćinu u ruke i Cibone je otišla u poraz.

Ivan Novačić je sa 19 poena bio prvi strijelac Cibone, dok su po 16 dodali Roko Prkačin i Darko Planinić.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype