sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibona uvjerljiva, kapa dolje za Miru Jurića, trenera Šibenika

Cibona se relativno lako obračunala sa Šibenkom, samo je prva četvrtina ponudila koliko toliko neizvjesnosti.

HT Premijer liga, 6.kolo:

Cibona-Šibenka 111:77 (29:18, 26:14, 28:26, 28:19)

(Bundović 19, Bilinovac 13/ Vuko 13, Vladović 11, Bašić 11)

Cibona je jako dobro otvorila utakmicu, povela i pokazala određenu dozu ozbiljnosti, bez naznaka opuštanja. Ono što je razveselilo sve nas košarkaške fanatike, je ulazak u igru već u 6. minuti mladog 16-godišnjeg Tomislava Ivišića kod Šibenke, koji je početnu impresioniranost razbio prvim poenima. Bilo je lijepo u jedom trenutku na parketu vidjeti Roka Prkačina, Tonija Nakića i Tomislava Ivišića, a onda vrlo brzo i Domagoja Šarića te Ivana Gulina i tu stvarno treba skinuti kapu Miri Juriću, koji je unatoč jakom protivniku bez ikakvog suzdržavanja gurnuo svoje mladiće u vatru. Iako je fizička razlika bila velika u odnosu na Cibonine igrače i Šarić i Ivišić su sudjelovali u napadu sasvim pristojno. Cibona je u tom jakom ritmu na poluvrijeme otišla sa +23.

Šibenčani su najviše pružili u trećoj četvrtini, koju je Cibona dobila samo dva razlike, no ona je u tom trenutku bila preko 20 i nije bilo nikakve neizvjesnosti pa je Velić dao priliku svim igračima. Zadnja je četvrtina bila samo odrađivanje posla, a raspoložena Cibona je dosta lako realizirala svoje akcije i došla do stotke sredinom zadnje četvrtine, na kraju +34.

Filip Bundović je bio prvi strijelac sa 19 poena kod Cibone, Josip Bilinovac je dodao 13. Svih 12 igrača Cibone su se upisali u strijelce.

Kod Šibenke prvo ime Tonko Vuko sa 13 poena, Jakov Vladović i Domagoj Bašić su dodali svaki po 11. Mladi Tomislav Ivišić je igrao skoro 23 minute, u koje je ugradio 4 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Foto: KK Cibona

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype