sportski sportski sportski sportski

KOD

Ciboni drama protiv Zadra i prolazak u polufinale Kupa

Cibona i Zadar su odigrali utakmicu punu neizvjesnosti, koja je realno mogla otići na obje strane.

Posljednja utakmica četvrtfinala Kupa bila je ujedno i najjača, bio je to sudar dva pretendenta na naslov pobjednika Kupa, Cibone i Zadra. Gosti su bolje otvorili utakmicu, imali vodstvo 2:8 početno, no Cibona se brzo vratila u utakmicu. Ipak, kroz cijelu četvrtinu je rezultat bio gotovo pa izjednačen, igralo se koš za koš, da bi prvih deset minuta završilo rezultatom 20:20. Otprilike ista igra vidjela se i na startu druge četvrtine, uz nešto više nervoze sa obje strane terena, vidjelo se da su obje ekipe željne pobjede, što se osjetilo i u preciznosti na terenu.

Cibona je osjetniju prednost imala u 17.minuti, 35:28, nakon poena Bakovića i Aranitovića, a Zadar se do poluvremena vratio bacanjima Žganeca i na kraju tricom Lakića sa istekom vremena, za konačnih 38:35 na kraju prvog poluvremena.

Cibonine strijelce su predvodili Aranitović sa 8 i Perasović sa 7 poena, a Zadrove Jordano sa 11 te Drežnjak sa 8 poena.

Cibona je otvorila drugo poluvrijeme sa dvije trice, Kapuste i Aranitovića, za +9 nakon dvije i pol minute. Uzvratili su gosti tricama Žganeca i Ramljaka, za 46:41, a Perasović je onda ubacio novu tricu za 49:41. Ramljak i Drežnjak su povezali četiri poena za Zadar, za priključak, a Ramljak novom tricom uveo utakmicu u egal (49:48). Obje su ekipe nakon toga povezale nekoliko grešaka u napadima, vidjeli su gledatelji dvije minute bez poena, a nakon poena Žganeca i ponovno Ramljaka, Zadar je došao do vodstva 49:52. Uzvratio je Baković tricom za izjednačenje, Bundović ubacio dvicu za novih +2 Cibone, a s tim rezultatom se ušlo u posljednju minutu. Drežnjak je bacanjima izjednačio na 54:54, Smajlagić ubacio tricu za 57:54, a Davis sa zvukom sirene popravio promašaj Ramljaka i zaključio treću četvrtinu, rezultatom 57:56.

Zadar je čekao da proradi Božić, koji je u 31.minuti utakmice bio na 3 poena, sve iz slobodnih bacanja, a šut mu je u tom trenutku bio 0/7, no Zadar je unatoč tome i dalje bio u egalu. Baković je tricom doveo Cibonu u vodstvo, a onda je Božić ubacio svoje prve poene iz šuta i to tricu za novo izjednačenje (62:62) u 34.minuti. Ponovno su obje ekipe zaredale sa nekoliko neiskorištenih napada, a tu seriju je prvi prekinuo Aranitović dvicom za 64:62 u 36.minuti. Božić je bacanjima izjednačio ponovno na 64:64, Mazalin pogriješio u napadu, što Zadar nije kaznio u polukontri i Smajlagić je to odmah kaznio tricom za 67:64. Nakon što je Kapusta ubacio samo jedno bacanje, uzvratio je Ramljak novom tricom, a Kapusta dvicom za novih +3 Cibone, na 1:34 do kraja utakmice.

Božić je promašio tada jedno bacanje (70:68), Aranitović promašio šut za dva, a Žganec ubacio dvicu za 70:70, Smajlagić promašio tricu, a Ramljak učinio isto i Ciboni je ostao zadnji napad. Kapusta je izborio prekršaj te dva bacanja tri sekunde prije kraja. Promašio je Kapusta prvo, zabio drugo za 71:70, nakon čega je Zadar uzeo time-out. Drežnjak je uzeo šut za dva, no promašio je i Cibona je otišla u polufinale Kupa.

Aranitović i Kapusta su bili prvi strijelci kod Cibone, svaki po 15 poena, dok je kod Zadra najviše poena ubacio Ramljak i to 18.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype