sportski sportski sportski sportski

KOD

Ciboni treći poraz u nizu u ABA ligi, Mega odnijela bodove

Iako je odigrala jednu solidnu utakmicu, Cibona nije uspjela doći do prve pobjede.

ABA liga, 3.kolo:

Cibona-Mega Soccerbet 73:77 (20:31, 22:13, 16:13, 15:20)

(Drežnjak 23, Bilinovac 14 / Smith 21, Petrušev 19)

Gotovo da smo tekst o Ciboni započeli u istom tonu kao u utakmicama protiv Crvene zvezde i Mornara, nakon što su katastrofalno ušli u utakmicu, prieje svega lošim obrambenim reakcijama. Mega je zabijala na početku utakmice kao na traci, dok se Cibona, kada je u pitanju ABA liga, standardno mučila u napadu. Čak 31 poen zabili su gosti za deset minuta i to nije slutilo na dobro što se tiče nastavka utakmice. Mora se reći da je Cibona utakmicu krenula bez nedovoljno oporavljenog Roka Prkačina te bez Kristijana Krajine, koji je izgleda out iz Ciboninog sastava. Službeno je da ga nema zbog ozljede, no priključenjem Danka Brankovića, očito je nešto drugo u pitanju.

Došla je Cibona do daha u drugoj četvrtini, na krilima iskusnih Novačića i Bilinovca, a u napadu je proradio i Mateo Drežnjak, koji je unatoč problemu sa prekršajima uspio brzo postati najefikasniji Cibos. Zatvorili su put do svog koša igrači Cibone, počeli zabijati u napadu i do kraja poluvremena uspjeli stići do minimalnog zaostatka.

Cibona je dobro reagirala i u trećoj četvrtini, koja je napadački za obje ekipe bila nešto manje efikasna, no Cibona je u 25. minuti uspjela doći do prvog vodstva, nakon trice Igora Marića. Iskontrolirali su rezultat Cibosi do kraja treće četvrtine, ali onda je početak posljednje, odlučujuće pripao Megi, koja je mini serijom 2:7 došla do vodstva 60:64. Ciboni je u tim trenucima nedostajao Drežnjak, koji je imao četiri osobne greške, a Mega je to iskoristila, kako u napadu, tako i u obrani.

Mega je potpuno kontrolirala igru, povela 62:71 u 35. minut i bila puno, puno bliže pobjedi, s obzirom da je Cibona bila bez ideje u napadu jer je za gotovo šest minuta zabila samo 4 poena. Drežnjak je zatim ubacio tricu pa Vucić dvicu za -4 Cibone, u 36.minuti. Obranila se tada Cibona, a Bilinovac smanjio na 69:71, da bi Drežnjak donio izjednačenje 71:71, dvicom za seriju Cibone 9:0. Cerovina je tricom odveo Megu na +3, a Drežnjak promašio istim šutom, da bi Vucić u obrani napravio svoju petu, što ga je poslalo na klupu. Petrušev je iskoristio oba bacanja za 71:76 Mege, minutu do kraja.

Spetljao se tada Bilinovac u napadu, Bundović napravio prekršaj, no Mega nije iskoristila napad za potvrdu pobjede, a Drežnjak je zabio dvicu za 73:76. Smith je stao na slobodna bacanja nakon petog prekršaja Drežnjaka, zabio jedno za 73:77 i 13 sekundi za Cibonu. Ipak, napad nije iskorišten i Mega je treća momčad koja je porazila Cibonu ove sezone u ABA ligi.

Cibonin veliki problem danas, a sada možemo reći i već duže vremena je Ronald Moore, koji je na ovoj utakmici imao šut 1/6 te okruglih 0 asistencija. Playmaker sa ovakvim šutom i niti jednom asistencijom sigurno ne može biti pogođena akvizicija. Vidjet ćemo što će donijeti budućnost kada je on u pitanju…

Mateo Drežnjak je sa 23 poena bio prvo ime kod Cibone, dok je Josip Bilinovac zabio 14, a Ivan Novačić 11.

Kod Mege, Smith je bio prvi strijelac sa 21 poenom, dok je Petrušev dodao 19.

Foto: ABA liga / Željko Bakšaj

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype