sportski sportski sportski sportski

KOD

Cibonine mlađe kategorije prije godinu dana poharale Zadar

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Prije godinu dana, Cibonine su mlađe kategorije u Zadru uzele dva zlata i srebro.

Cibosi su sa dva zlata i jednim srebrom tako postali najuspješniji klub završnice.

Prvo su predkadeti izborili finale, u kojem su poraženi od Cedevite 90:106 pa su tu “uhvatili” samo srebro, Cedevita je u toj utakmici bila dominantna od samog početka pa je bilo teško očekivati preokret.

Nakon njih na red su došli juniori koje uspješno vodi trener Ivan Juran, kojem uspješno asistira i pomaže Ante Samac, gdje je Cibona bila veliki favorit, predvođena Rokom Prkačinom i ostatkom igrača koji su se prije nešto manje od dva mjeseca okitili juniorskim ABA naslovom. Od samog početka Cibona je nametnula svoj tempo i kada je Cedevita ušla u njihov mlin, poraz je bio neizbježan. Vitamini su bili konkurentni samo u trećoj četvrtini, sve ostalo je prošlo u znaku Vukova. Odličan je bio Roko Prkačin s 37 poena i 11 skokova, kojem se pridružio odličnom utakmicom Danko Branković s double-double učinkom od 19 poena i 12 skokova. Konačni rezultat je bio uvjerljivih 113:75.

Zadnjeg dana završnice na red su došli kadeti Zvonimira Perića, gdje je Cibona također bila prvi favorit, pošto je i u ovoj kategoriji imala Roka Prkačina. Nešto slično kao i u juniorskom dijelu, Cibona je na krilima Prkačina i raspoloženog Hrvoja Majcunića brzo pobjegla Cedeviti na dvoznamenkastu prednost pa je na poluvremenu već imala 20 poena viška, koje je do kraja utakmice samo podigla, Cedevita jednostavno nije imala obrambeni odgovor na raspoloženi trojac Prkačin-Majcunić-Buljević. Roko se na kraju zaustavio na 26 poena i 8 skokova, dok je Majcunić bio prvo ime s 27 poena (trice 5/10), 5 skokova i 5 asistencija, a Lukša Buljević se priključio s 24 poena (trice 6/11) i 9 skokova. Konačni rezultat je bio 101:66.

Potpuno zasluženo, Roko Prkačin je proglašen za MVP-a kadetskog i juniorskog uzrasta.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype