KOD

Ćorić nakon velike drame odveo Hrvatsku u finale!

Hrvatska teniska reprezentacija teže je od očekivanog došla do pobjede nad Sjedinjenim Američkim Državama i plasmana u finale Davis Cupa. Nakon dva duga i iscrpljujuća meča koja su u vrućem Zadru trajala ukupno osam sati Hrvatska je s ukupnih 3:2 došla do velike pobjede.

Marin Čilić – Sam Querrey 7:6(2) 6:7(6) 3:6 4:6

Zadarska je publika očekivala lagano slavlje Marina Čilića i plasman u finale bez potrebe za odigravanjem petoga meča. Izbornik gostiju Jim Courier postavio je Sama Querreya za protivnika Čiliću, umjesto prvotno nominiranog Stevea Johnsona. Marin je dobro krenuo u meč te dobio prvi set sa 7:6. Sve je izgledalo idealno do tiebreaka drugog seta kada je Marin imao lagodnu prednost od 6-1 i čak pet set lopti. Ipak, dogodio se jedan od njegovih blackouta te je Querrey uzeo sedam poena zaredom i poravnao na 1-1 u setovima. Takav razvoj događaja uzdrmao je Marina te dao krila Querreyu koji je uzeo i treći set i opasno se približio pobjedi. U četvrtom setu Marin je zaigrao bolje, ali Querrey je sjajno odigrao kod rezultata 4:5 te došao do breaka i velike pobjede. Amerikanci su poravnali na ukupnih 2:2, a šokirana zadarska publika čekala je odlučujući meč.

Borna Ćorić – Frances Tiafoe 6:7(0) 6:1 6:7(12) 6:1 6:3

Baš kada smo pomislili da smo nakon Čilićevog meča vidjeli najveću moguću dramu, dobili smo novu, uvećanu dozu. Mladi Frances Tiafoe sjajno je otvorio meč protiv Borne Ćorića te brzo došao do 4:1 u prvome setu. Ipak, Borna je počeo igrati bolje, vratio je break i došao do 6:6. Tada mu se događa pad u igri te Tiafoe s laganih 7:0 u tiebreaku dolazi do prvog seta. Loše odigrana 13. igra nije poljuljala samopouzdanje Ćorića koji je s furioznih 6:1 prohujao kroz drugi set. Istu smo priču gledali i u trećem setu, sve do Borninih 5:1 kada na “čilićevski” način gubi stečenu prednost. U jako uzbudljivom tiebreaku bolje se snašao Amerikanac te s 14:12 došao do velikih 2-1 u setovima. Svima se u Zadru u glavi motao najcrniji scenarij i osveta Amerikanaca za onaj dvoboj u Portlandu iz 2016. Ipak, jedini čovjek koji je trebao ostati miran u glavi učinio je ono isto kao i u drugom setu. Borna je ponovio sjajnu igru te nas sa 6:1 uveo u odlučujući peti set. Tribine stadiona u Zadru su se tresle, a Mate Pavić je vodio navijanje publike. Pravu klasu Borna pokazuje u posljednjem setu kada hladnokrvno odvodi Hrvatsku u treći Davis Cup finale u povijesti. Tamo nas čeka Francuska, najvjerojatnije u Lilleu. Prava prilika za osvetiti poraz nogometaša je tu, sretno momci!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype