sportski sportski sportski sportski

KOD

Đakovo 3×3: Zagrebački Old Cambio pokorio Istok Hrvatske!

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Đakovo je u subotu bilo domaćin još jednog 3×3 natjecanja u uličnoj košarci.

Đakovčani su odradili još jedno odlično 3×3 natjecanje, koje je, nakon što su organizatori zbrojili dojmove, okupilo oko 130 igrača u 5 kategorija. Turnir je bio organiziran ispred katedrale, na otvorenom prostoru Strossmayerovog trga, što je dalo poseban štimung, koji možete vidjeti u nastavku na priloženim fotografijama.

Đakovačkim entuzijastima i organizatorima, u pomoć oko organizacije je uskočila uvijek spremna ekipa iz Lipika, koja je dala svoj koš te podlogu, ali i brdo savjeta i sugestija, kako bi još jedan 3×3 turnir ispunio očekivanja. Bilo je tu ekipa iz raznih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja pa su tako u Đakovo stigle ekipe iz Novog Sada, Belišća, Zagreba, Vukovara, Borova, ali i igrača iz Slavonskog Broda, Zadra te Đakova, sve ukupno 10 seniorskih ekipa.

Organizacijski tim iz KK Đakovo je odradio vrhunski posao u svakom smislu, a gledatelji su mogli uživati u košarkaškim majstorijama 3×3 basketaša.

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe, a nakon utakmica po skupinama dobili su se polufinalisti. Iz skupine A u polufinale su otišle ekipe ČRNKASI (1.) te DDB (2.), a iz skupine B polufinale su uhvatili OLD CAMBIO (1.) te ELEKTROINSTALACIJE ALEN (2.).

U prvom polufinalu susrele su se ekipe ČRNKASI i ELEKTROINSTALACIJE ALEN, a slavili su “električari” 21:11 i plasirali se u finale. Na drugoj strani, drugo polufinale igrali su prvi favorit turnira, ekipa OLD CAMBIO te DDB. Zagrepčani su opravdali ulogu favorita i finala se domogli pobjedom 21:11

U utakmici za 3.mjesto ekipa DDB-a je sa 22:19 bila bolja od ČRNKASA, dok je u finalu zaslužena pobjeda pripala OLD CAMBIU, koji je bio bolji od ELEKTROINSTALACIJA ALEN rezultatom 22:16. Zagrepčani su pobjedom uhvatili 120 FIBA bodova.

Rezultati završnice:

POLUFINALE:

ČRNKASI-ELEKTROINSTALACIJE ALEN 11:21

OLD CAMBIO-DDB 21:11

ZA 3.MJESTO:

ČRNKASI-DDB 19:22

FINALE:

OLD CAMBIO-ELEKTROINSTALACIJE ALEN 22:16

KONAČNI POREDAK:

1.OLD CAMBIO (Dario Papak, Ivan Svoboda, Jure Gunjina, Franko Dugandžić)

2.ELEKTROINSTALACIJE ALEN (Nemanja Tomić, Dušan Prica, Aleksandar Petrevski, Jovan Krpež)

3.DDB (Marko Karlović, Matej Karlović, Marko Buterin, Marino Šarlija)

4.ČRNKASI (Leonardo Mazić, Neven Smajlović, Mihael Linde, Roman Čimbur)

Foto: Facebook KK Đakovo

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype