sportski sportski sportski sportski

KOD

Đakovo otvorilo turnir pobjedom nad Podravcem, uz 22 poena Antuna Hrkača

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Domaćin turnira Đakovo, je turnir otvorio pobjedom nad Podravcem.

Domaćin Đakovo je furiozno ušao u susret protiv Podravca, iako je ritam utakmice bio za upola lošiji od utakmice Stoja-Diadora. Đakovčani su dobili prvi period 32:17, uz 5 ubačenih trica.

U drugoj četvrtini Đakovo je spustilo papučicu sa gasa, primirilo malo igru, a to su onda igrači Podravca iskoristi i malo po malo spuštali razliku pa je u 16.minuti rezultat bio 41:33 za Đakovo. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Đakova 49:43.

Matej Češkić kod Đakova te Paško Vrlika kod Podravca su ubacili po 12 poena u prvom poluvremenu.

Antun Hrkač je poveo Đakovo u drugo poluvrijeme sa tri trice, otišla je njegova momčad na +14, ali uporni igrači Podravca vratili su se i iz tog minusa, iskoristili malo opuštanje Đakova u obrani i u 27.minuti došli na 67:60. Razigrao se Stefan Zadravec kod Podravca i utakmica je dobila ponovno neizvjestan tijek. Kraj treće četvrtine pokazivao je rezultat 73:67 za Đakovo, uspio je Podravac doći do 24:24 u tom periodu. Julijan Zadravec je povezao dvije trice i doveo Podravac na samo -5, propustili su nakon toga i jedni i drugi prigode za nove poene, da bi tricu zabio tada za Podravac Nikola Šestak za 75:73 u 33.minuti. Uzvratio je tricom Matej Češkić za Đakovo (80:73), a gosti su tada napravili i nesportski prekršaj nakon neiskorištenog napada, što je Đakovu dalo novu priliku za rezultatski bijeg u završnici utakmice. Neven Čupić je ubacio jedno bacanje nakon toga, a Šestak iskoristio utrčavanje i smanjio opet na 81:75, pet minuta do kraja. Nije Podravac iskoristio tada tri napada i priliku da se približe, u 37.minuti semafor je pokazivao 83:77 za Đakovo. Nakon nove trice Hrkača na 1:39 do kraja, stvari su bile riješene (88:79).

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype