KOD

Dalmatinski derbi pripao Zadru

Novi trener Šibenke, Edi Dželalija, je krenuo u porazom od Zadra. Iako je njegova momčad pružila dostojan otpor.

HT Premijer liga, 7.kolo:

Šibenka-Zadar 74:81 (24:21, 14:22, 21:26, 15:12)

(Dašić 16, Šarić 15/ Allen 17, Ivanov 15)

Zadar je iščupao pobjedu na Baldekinu. Domaća je momčad bolje otvorila utakmicu i imala vodstvo do kraja prve četvrtine, Zadar se još u tim trenucima tražio. U istom ritmu krenula je i druga četvrtina, vodstvom Šibenke, no kod rezultata 33:29, Zadar je kreirao seriju 10:0 i prešao u vodstvo, koje je sačuvao do kraja poluvremena.

Zadar je držao svoje vodstvo početkom treće četvrtine, no narančasti su uporno tražili način da vrate prednost na svoju stranu, najbliže tome bili su u 26. minuti, kod izjednačenja rezultata 51:51, koševima Bašića. No, Zadar je preko Gilberta i Allena u tim trenucim ponovio seriju i pobjegao na +10, pred zadnju četvrtinu.

Šibenčani su krenuli u zadnjoj četvrtini na sve ili ništa, što im je donijelo malo smanjenje zaostatka, no čim bi se približili na 2-3 razlike, sjevnula je trica Zadra i stvari bi se vratile na svoje mjesto, za Zadar. U 35. minuti, kod rezultata 70:72, Vuković je zabio tricu koja je Zadar odvela na +5 i tu je Zadar polako kročio svoj put ka pobjedi. Šibenik nije do kraja utakmice uspio ništa napraviti po pitanju smanjenja rezultata pa je utakmica završila pobjedom Zadra 74:81.

Kod Šibenke najviše poena zabio je Dašić i to 16, čemu je dodao 4 skoka i 3 asista, a vrlo dobar je bio i Domagoj Šarić sa 15 poena, 4 skoka i 4 asista.

Standardno, najbolji pojedinac kod Zadra je bio Allen sa 17 poena, 7 skokova i 7 asistencija, dok je Ive Ivanov zabio 15 i dodao 4 skoka.

Foto: Facebook GKK Šibenka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype