sportski sportski sportski sportski

KOD

Damir Milačić pred Brokere: “Bez obzira što igramo bez dva igrača, očekujem povratak pobjedama”

Sutra će pred ekranima HTV 2 igrati Šibenka i Vrijednosnice Osijek.

Šibenka u subotu 29. siječnja dočekuje ekipu Vrijednosnice Osijek. Utakmica se na Baldekinu igra od 17:00 sati.

Damir Milačić trener Šibenke:U najavi utakmice najprije bih rekao da je ovo post covid period moje ekipe zato što je pola igrača bilo u izolaciji i najgore od svega što je ta izolacija bila pod vrlo visokim simptomima i temperaturama. To je dodatno iscrpilo njihov organizam i tih deset dana netreniranja praktički se dupla u onom osjećaju kada se oni vrate na teren gdje smo isto izgubilo par dana dok nisu dobilo dozvole liječnika da počnu trenirati.
Utakmica koju smo igrali u Zadru je najbolji pokazatelj koliko smo se iscrpili, koliko je izgubljenih treninga i ti simptomi koje su oni imali koliko je to odmoglo pojedincima i nažalost potrebno je vrijeme da se vratimo u onu kolotečinu koju smo imali do korone.
Htjeli smo takav ugođaj pokušati isprovocirati kroz ovaj tjedan. U pripremi utakmice protiv Osijeka koja nam strahovito puno znači posebno ako pobijedimo, a ta pobjeda bi nas vratila na jedan pozitivan kolosjek na kojem smo bili do korone i sigurno je da ćemo dati sve od sebe da to tako i bude.

Nažalost u ovakvim okolnostima kad je ovo sve poluregularno pokušat ćemo dati sve od sebe i biti maksimalno motivirani u što ne sumnjam i pokušat ćemo biti skoncentrirani da iskoristimo mane Osijeka i naše kvalitete.
Igramo kući i moramo biti bez straha, to je ona stvar koja mi je jako bitna i koju ću pokušati prenijeti na svoju ekipu.
Osijek je momčad koja je strahovito puno investirala i koja igra na dva fronta te koja je kroz ABA 2 natjecanje htjela biti konkurentna u tom natjecanju. Velik broj stranaca, pokušavaju igrati brzo, dat će sve od sebe da nam vrate za onaj poraz koji smo im nanijeli u Osijeku i očekujem njihovu ozbiljnost da pokušaju doći do pobjede u kojoj bi se izjednačili s nama na jedan jedan i u kojoj bi oni došli do šeste pobjede. Igramo kući, moramo biti borbeni, hrabri, dati sve od sebe i vjerovati u pobjedu.
Naravno ne možemo se lagati da nećemo igrati na pobjedu i da ćemo tražiti alibije u koroni. Što je bilo bilo je moramo se stisnuti bez obzira što nemamo dva igrača i bit ćemo hendikepirani. Hoću od igrača koji dođu na teren sa budu na sto posto i da vjeruju u pobjedu i tad će pobjeda i doći.

Adnan Arslanagić igrač Šibenke: “Nadam se da smo ostavili iza nas ovaj neugodni period sa koronom i velikim brojem pozitivnih igrača jer smo izgubili dosta treninga gdje momci koji su bili u izolaciji nisu mogli ništa raditi, ali ovi koji su bili zdravi su uspjeli odraditi neke treninge, ali to nije to jer nismo se mogli nikako uigravati i raditi prave treninge.
Sad smo se vratili treninzima uspjeli smo ih povezati imali smo nekoliko treninga gdje smo bili kompletni tako da sada to izgleda dosta bolje i nadamo se da će tako i ostati.
U subotu nam stiže ekipa Osijeka neugoda ekipa koja je u stanju napraviti puno problema bilo kome u ovoj ligi i stvarno ima tu potencijala da odigraju jednu vrhunsku utakmicu. Ali mi smo tu na domaćem terenu mi znamo koliko nam ova utakmica znači i koliko je bitna za nas tako da mi tu pristupamo sa ulogom favorita i tako ćemo se postaviti od prve minute.
Nadam se da će nas publika doći podržati, spremni dočekujemo ovu utakmicu i uz pravi stav i dogovore iz svlačionice smatram da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Izvor: GKK Šibenka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype