sportski sportski sportski sportski

KOD

Damir Mulaomerović: “Neiskusni smo, želim da mladošću i odličnom fizičkom spremom radimo razliku na terenu”

Pripreme za premijernu sezonu u HT Premijer ligi je započela i Cedevita Junior.

Novi premijerligaš, Cedevita Junior, je započeo pripreme za svoj premijernu sezonu u HT Premijer ligi. Novi trener Damir Mulaomerović je na prvom okupljanju na raspolaganju imao 14 igrača, dok će se naknadno pridružiti Andrija Jelavić i Vice Zanki.

Uvodni dio priprema igrači su odradili sa kondicijskim trenerom Igorom Blažinčićem, koji je odradio sva moguća testiranja i upravo na njegov rad sa igračima i sam Mulaomerović polaže velike nade, s obzirom na neikustvo koje ova skupina igrača ima pa će se pokušati kroz odličnu fizičku pripremu, na terenu nadoknaditi manjak iskustva.

“Momci su došli na okupljanje dobro pripremljeni, odradili smo dobar trening ponajprije ako znamo da je prvi. Vidi se visoka motivacija i dobar angažman te su svi željni dokazivanja. Željni smo treninga, probat ćemo stvoriti jednu dobru atmosferu, pogotovo je to bitno kod mladih igrača da se osjećaju ugodno i da igraju dobru košarku”, rekao nam je u uvodu trener Damir Mulaomerović. “Znali smo da je momčad mlada, neiskusna, s puno želje za treniranjem i na to smo se odlučili u stvaranju. To je i najteži put ali siguran sam da ti mladići zaslužuju veliku pažnju i od nas i da trebaju povjerenje i ja stvarno vjerujem u njih. Učinit ću sve što je u mojoj moći da budu dobri, po meni je najvažnije da se dobro fizički pripremimo i da tu radimo razliku. Bit će dobrih i loših dana ali najvažnije je da znamo kuda idemo i da znamo što nam je glavni cilj. Trebat će nam i malo iskustva ali najvažnije je da su svi motivirani, da ja vjerujem u njih, da stojim iza njih i da idemo jako dobro s cijelim projektom uz situaciju kakva je sada u hrvatskoj košarci. Ja bih volio da ih poprati što više ljudi na utakmicama, da ih podrži, to bi mi bila velika satisfakcija.

Pripreme su tek počele, bit će dovoljno vremena za treninge do početka prvenstva. Momci su bili tu dva dana prije, napravili su testriranja, većina u jako dobrom fizičkom stanju. Večernji trening bit će na tehničko-taktičkoj pripremi, ujutro kondicija sa Igorom koji je napravio fantastični posao u pripremi. Iz dana u dan ćemo pojačavati intenzitet i rasti, to je neki plan, prve utakmice kreću već 19.08. a probat ćemo odigrati što više utakmica ovdje u regiji tako da taj 18.09. i start HT Premijer lige dočekamo potpuno spremni.”-izjavio je Mula na početku priprema.

Igrači koji su bili na prvom treningu su:

Petar Ogrizović, Josip Batinić, Aleksa Gatarić i Vito Kučić, Emir Šabić, Sven Smajlagić, Fran Jacović, Luka Mršić, Renato Serdarušić, Sandro Rašić i Rok Radović, Matej Bošnjak, Jure Planinić i Ivan Miličević.

Inače, Mulini pomoćnici će u ovoj sezoni biti Luka Pešut te Mate Skelin.

Foto: KK Cedevita Junior

Dio teksta: KK Cedevita Junior

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype