KOD

DAMJAN RUDEŽ najavljuje polufinale SP

Kontaktirali smo Damjana Rudeža kako bi nam prokomentirao prvenstvo i najavio polufinale, koje se igra sutra.

Damjane, ostalo je još svega nekoliko utakmica. Pratio si prvenstvo pa nam reci kako ti se čini dosadašnji dio?

“Što se tiče dosadašnjeg dijela prvenstva mislim da onaj prvi dio po skupinama i nije donio neku atraktivnu košarku, no kako je prvenstvo odmicalo i kako su utakmice postajale značajne i na neki način kvalifikacijske, vidjelo smo dosta dobrih utakmica, a pogotovo sada u ovom završnom dijelu. Ako me pitaš direktno za nekog od reprezentacija, očekivao sam recimo više od Njemačke, bar prolaz skupine, a isto tako očekivao sam i Brazil da može proći još dalje od ovoga što su napravili. Grčka? Pa možda će čudno zvučati, ali bez obzira na njihov roster, koji je sigurno moćan i jak, nisu uopće bili u krugu mojih nekih favorita. Prije svega što se Antetokounmpo, bar se meni čini, nije pripremio na europski stil košarke. Ipak je to jedna druga dimenzija u odnosu na NBA ligu i mislim da se on tu nije najbolje snašao.”

Od ugodnih iznenađenja koga bi izdvojio?

“Svakako prije svih Poljsku, koja je realno jako daleko dogurala, a vjerojatno ih nitko nije tu vidio gdje su sada.”

Idemo na polufinale prvo, Španjolska-Australija?

“Uh, težak par. Mislim da su Španjolci pokazali jako dobru igru do sada, iskustvo koje imaju čini razliku na terenu i to se vidi, oni su ovakvih natjecanja prošli i previše. S druge strane imamo Australiju, koja možda po meni uz Francusku igra najljepšu košarku na prvenstvu. Uz fenomenalnog Millsa imaju i odličnog Boguta i Inglesa, koji su kroz taj neki passing game pokazali da odlično funkcioniraju i da sa svih strana imaju opasnost za protivnika. E sad što se tiče nekog prolaska dalje, mislim da su šanse 50/50 trenutno, jer kvalitete ima i kod jednih i drugih i tu bi nijanse mogle presuditi.”

Drugi par Argentina-Francuska?

“Osobno sam navijao za Argentinu od početka prvenstva i oni su nekako moji favoriti, no mislim da protiv atletski moćne Francuske možda i nisu favoriti. Campazzo i Scola su nevjerojatni igrači, koji doslovno mogu sami riješiti pitanje pobjednika i ne treba ih otpisivati, pogotovo jer kod njih ima jako puno iskustva, igraju atraktivno, agresivno i brzo, što ne odgovara svim reprezentacijama, to se možda najbolje vidjelo protiv Srbije. No, bez obzira na moje navijačko opredjeljenje, moram biti realan i reći da je ovdje Francuska ipak favorit i mislim da od ovih ekipa koje su ostale, Argentina ima najmanje šanse za otići do kraja, ali kako su tu u pitanju nijanse, praktički jedna utakmica, sve je moguće.

Zlato?

“Ako baš moram…Francuska!”-zaključio je Damjan Rudež.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype