sportski sportski sportski sportski

KOD

Današnjim susretom Alkar-Furnir kreće bitka za izbjegavanje 11.mjesta, slijedeća četiri kola ključna

Derbi začelja igra se danas u Sinju, gdje Alkar dočekuje Furnir.

Je li ovo utakmica sezone za obje ekipe ili ne? Jednim dijelom i je.

Sinjani u svojoj dvorani dočekuju Furnir, sa kojim se bore za izbjegavanje predzadnjeg mjesta koje donosi dodatne dvije utakmice protiv poraženog finalista doigravanja Prve lige. Trenutno stanje na tablici kaže da je Alkar na 10.mjestu sa 30 bodova, dok je Furnir 11. sa 29 bodova.

Što Alkaru donosi današnja pobjeda? Donosi mu bijeg na dva boda više od Furnira te ukupno treću pobjedu u međusobnim omjerima ova dva protivnika. Prvi susret u Sinju završio je njihovom pobjedom 94:89, a u Zagrebu je ponovno Alkar bio bolji 98:83. Ukoliko bi se na kraju sezone izjednačili bodovno, Alkar bi bio u velikoj prednosti. Alkar bi današnjom pobjedom pretekao i Vrijednosnice i zasjeo na 9.mjesto tablice.

Eventualnom pobjedom Furnira, situacija bi se dodatno zakomplicirala jer bi se već danas klubovi izjednačili bodovno, no ponovno bi Alkar bio u prednosti, zbog dvije međusobne pobjede i u tom slučaju bi o konačnom plasmanu uvelike ovisili rezultati u nastavku natjecanja. No i bez obzira na današnj ishod, nastavak sezone će sigurno donijeti svakakve rezultate.

Već slijedeće kolo donosi novi derbi donjeg doma, u kojem Furnir dočekuje Vrijednosnice i ta bi utakmica također mogla odlučivati puno toga, dok će Alkar na gostovanje kod Hermesa. Kolo iza toga, Alkar ide u Osijek na ispit zrelosti, gdje je u posljednjoj utakmici došao do pobjede.

I 28. kolo, u kojem se sastaju Hermes-Vrijednosnice također će biti zanimljivo, s obzirom da je Šarlijina momčad na posljednjem gostovanju kod Hermesa doživjela neugodan poraz.

MEĐUSOBNI SUSRETI ČETIRI POSLJEDNJE MOMČADI:

25.KOLO: Alkar-Furnir, subota 20.3.

26.KOLO: Hermes Analitica-Alkar, Furnir-Vrijednosnice, 27./28.3.

27.KOLO: Vrijednosnice-Alkar, 3.4.

28.KOLO: Hermes Analitica-Vrijednosnice, 10./11.3.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype