Darko Kunce o Regionalnoj U14 ligi: “Širimo se na 16 klubova, sve je spremno za slijedeću sezonu”

Jedan od organizatora Regionalne U14 lige, Darko Kunce, nam je otkrio planove i ciljeve za slijedeću sezonu.

Regionalna liga U14 je prije nekih mjesec dana završila sa svojim drugim izdanjem, završnicom u Sarajevu. Odmah nakon završetka u Sarajevu, počele su pripreme za slijedeću sezonu, odnosno treće izdanje. Radni sastanak je održan upravo u Sarajevu na kojem se raspravljalo o širenju lige i planovima kako financijski poboljšati samu ligu. Jedna od bitnijih tema bilo i je širenje lige, koja se primila nove članove, a također su i definirani gotovo svi važniji datumi za novo izdanje.

O svim tim promjenama i planovima razgovarao sam sa jednim od glavnih organizatora lige, Darkom Kunceom, koji je otkrio planove i ideje se novu sezonu.

Darko, prošlo je već nekih mjesec dana od završetka sezone, koji je održan u Sarajevu, uz odličnu organizaciju.

“Prije svega izrazio bih zadovoljstvo odrađenom sezonom iza nas, koja je svoju kulminaciju doživjela završnicom u Sarajevu, koja je odlično organizirana i sigurno može u budućnosti poslužiti kao odličan primjer. Mislim da su svi sudionici turnira uživali u Sarajevu tri dana te da su zadovoljni otišli kućama. Mogu već sada najaviti da će iz svih tih razloga koje sam naveo, završni turnir slijedeće sezone također biti u Sarajevu.”

Hrvatsku su u ovom natjecanju predstavljalo čak 6 ekipa, što je tim ekipama i igračima donijelo novo iskustvo…

“Ja kao jedan od organizatora iz Hrvatske, mogu biti ponosan i zadovoljan sa rezultatima koje su naše ekipe postigle u ovoj sezoni. Sigurno je da će tim momcima svi susreti koje su odigrali u ovoj sezoni poslužiti kao dobro iskustvo i podloga za daljnji rad. Na neki način su se i oni, ali i njihovi treneri upoznali i sa radom i kvalitetom klubova iz regije i drugih država.”

Rekli ste mi da je već prvog dana završnice u Sarajevu održan jedan radni sastanak sa svim klubovima i čelnim ljudima same lige, kako bi se dogovorio put za slijedeću sezonu, ali i budućnost same lige.

“Što se tiče planova za slijedeću sezonu, mogu reći da smo upravo na ovoj završnici odradili sastanak sa svim klubovima, gdje smo željeli još jednom predstaviti cijeli program i plan lige, koju već od slijedeće sezone želimo podići na jedan viši nivo.”

Jedan od tih viših nivoa je i proširenje lige, gdje bi se još neke države iz regije uključile sa svojim klubovima u natjecanje?

“Donijeli smo odluku da se liga širi sa 12 na 16, sve zbog podizanja kvalitete lige, ali i širenja dobrih odnosa sa ostalim klubovima iz regije. Tako već sada mogu reći da su novi članovi Regionalne U14 lige Spartak iz Subotice, KK Dražen Petrović, KK Kranj, dok će 16-ta ekipa biti Trst iz Italije, što smo definirali i prije roka koji smo si zadali, a to je bio 1.6. Praktički, sve sada imamo spremno.”

Što se tiče samog sustava natjecanja, on je zamišljen tako da se odrade tri turnira. Na prva dva turnira svaki bi klub odigrao tri utakmice, dok bi se na posljednjem odigrali dvije utakmice. Datume za turnire već imamo, kao i za završnicu, koja će, kako sam već rekao, ponovno biti u Sarajevu. Klubovima smo jasno naznačili da svoje prijave šalju do 1.6. ove godine.”

Da pojasnimo brzinski tko ima pravo sudjelovanja…

“Po pravilima pravo nastupa imaju igrači 2010. Godišta i mlađi, a klubovi će svoje učešće plaćati u vidu kotizacije od 300 eura, koju još trebamo finalizirati.”

Za kraj, osim natjecateljskog dijela, spomenuli ste i da se ulažu veliki napori kako bi se digla i medijska praćenost lige…

“Htio bih za kraj reći da ulažemo velike napore u marketinški dio, u pregovorima smo sa nekoliko sponzora, čime bi samu ligu podigli na još jedan viši novo. Također, htio bih se zahvaliti i tebi te Sportskom kodu, na praćenju kroz cijelu sezonu te se nadam da ćemo nastaviti suradnju i u slijedećoj sezoni.”

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype