sportski sportski sportski sportski

KOD

Dinamo nakon produžetka izborio Premijer ligu!

Uzbudljiva i zanimljiva utakmica u KC Dražen Petrović.

Odlučujuća utakmica za direktan plasman u Premijer ligu je na svom početku ponudila neizvjesnost, a osjetio se i pritisak kod obje ekipe, što se manifestiralo na šutu pa su tako obje ekipe na kraju poluvremena imale šut za tri poena 2/13. Što se samog rezultata tiče, vodstva su se nekoliko puta izmjenjivala, a u plusu je kraj prve četvrtine dočekao Bosco (15:19). Dinamo je u drugih deset minuta ponovno imao nekoliko puta vodstvo, no Bosco je za sve imao odgovor pa su na 24:21 njegovi igrači serijom 1:9 otišli na 25:30 i na kraju poluvremena imali su 31:34 vodstvo, nakon dvice Petra Babića. Na kraju prvog dijela ozlijedio se Ante Krapić, najbolji strijelac Bosca i bilo je upitno hoće li moći nastaviti utakmicu.

Početak drugog poluvremena je prošao u gotovo pa indentičnom ritmu kao u prvom. Igralo se dugo koš za koš, iako je Dinamo bio taj koji je ganjao Bosco, koji je većinu vremena u obrani igrao zonu, što je prilično otupilo Dinamove napadačke akcije i ideje. Prvo osjetnije vodstvo Dinamo je kreirao u 27.minuti, nakon mini serije 5:0 (Josip Škara dva bacanja, Damir Markota trica). Uhvatili su Dinamovci tada dobar ritam i do kraja četvrtine zadržali vodstvo 57:51, Hrvoje Garafolić je ubacio posljednja četiri koša.

Bosco se serijom 4:0 primakao na 57:55 nakon samo minute i deset sekundi posljednje četvrtine pa se opet neizvjesnost i uzbuđenje moglo osjetiti u dvorani Dražena Petrovića. Boscu je nedostajao Krapić pod košem, osjetilo se to na obje strane terena, no igrači Ivana Tomasa nisu se predavali nego su stalno puhali za vratom Dinamu. U 33.minuti došao je Bosco do 59:59, koševima Ante Smolića. Tricu je tada ubacio Luka Cvitanović za Dinamo, Garafolić dvicu, Bosco propustio priliku za povratak, a onda ih je kaznio dvicom i dodatnim bacanjem Škara, za 67:61.

Ponovno su se gosti približili na 67:65 u 36.minuti, na novih +4 vratio je Cvitanović, a Bosco opet serijom 4:0 došao do 69:69 u 38.minuti, nakon kontre Petra Babića. Nakon toga, Dinamo nije iskoristio svoj napad, a do prvog vodstva nakon dugo vremena Bosco je dvicom doveo Dario Kuzmanović, za 69:71, na 1:26 do kraja. Zakucao je Garafolić tada za izjednačenje 71:71, a Bosco nije uspio u 24 sekunde završiti napad. Obje su ekipe tada promašile po jedan napad, a nako greške u dodavanju Garafoliću je sviran nesportski prekršaj, a Petar Babić nije iskoristio oba bacanja. Boscu je ostalo 15 sekundi za posljednji napad i eventualnu pobjedu, no Babić se prvo spetljao sa loptom, koja je ipak ponovno došla do njega, ali floater nije ušao i utakmica je otišla u produžetak.

Markota je otvorio tricom dodatnih pet minuta, gosti propustili dva, Dinamo nakon toga jedan napad, a Smolić je skokom u napadu i dvicom smanjio na 74:73, 3:18 prije kraja. Luka Katura je tricom doveo Bosco u vodstvo 74:76, a onda i nakon greške Dinama u napadu kontrom ubacio dvicu za 74:78 svoje ekipe, na 1:42 do kraja. Garafolić je bacanjima smanjio na 76:78, Katura promašio šut za tri, onda i Markota, dok Bosco nije opet iskoristio 24 sekunde za napad. Ostalo je Dinamu 23 sekunde, David Ušić je ubacio dvicu za 78:78 uz dodatno bacanje, koje je ubacio za 79:78. Nakon time-outa Boscu je ostalo 7 sekundi za preokret. Katura je prvo promašio dvicu, ostao je posjed Boscu i još 4 sekunde, lopta je iz outa došla do Smolića, čiji pokušaj za tri poena nije našao put do koša i Dinamo je mogao početi sa slavljem.

Hrvoje Garafolić je sa 25 poena i realizacijom 8/8 te 9 skokova bio najbolji pojedinac susreta.

Kod poraženih, Luka Katura je susret završio sa 17 poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype