sportski sportski sportski sportski

KOD

Dogovor je ipak pao: Ante Samac ipak preuzima Bosco!

Izgleda da je priča Bosca i Cibone, u koju je uključen Ante Samac, dobila sretan kraj, odnosno početak.

Priča Ante Samca i Bosca je dobila novi nastavak, ovoga puta konačan i pozitivan. Dosadašnji trener u mlađim kategorijama Cibone ipak preuzima seniorsku ekipu Bosca i vodit će ih u Premijer ligi. Epilog je to višetjednih pregovora, na relaciji Cibona-Samac-Bosco, koji su na kraju uspjeli, na radost sve tri strane.

Ante je inače karijeru je započeo igrajući u za Cibonu, za sve mlađe kategorije od U13 do prve momčadi. Igrao je i za sve mlade reprezentacije Hrvatske, osvojio je s Hrvatskom mladom reprezentacijom tri medalje za Hrvatsku (zlato, srebro i bronca), na EURU i SVJETSKOM prvenstvu. U karijeri kao igrač igrao je za ekipe u Sloveniji, Austriji, Češkoj, Slovačkoj i Hrvatskoj.

U lipnju 2012. godine započeo je svoju trenersku karijeru koja traje je i danas. U sezoni 2012/2013.Samac je počeo trenirati juniorsku momčad KK CIBONA, te je tih godina kao glavni trener vodio sve mlade kategorije kluba iz U13 do juniorskih selekcija.

Kroz sve godine rada u KK Cibona osvojio je preko 20 medalja na prvenstvima Hrvatske za mlade kategorije, te međunarodnih, od kojih treba izdvojiti 1. mjesto na juniorskoj ABA završnici 2018. godine te 1. mjesto u EYBL 2017. godine.

Samac je odrađivao i izbornički posao pa je tako bio izbornik HRVATSKE REPREZENTACIJE U14 na Slovenia Ball turniru 2017.

Kao trener kroz karijeru radio je s najboljim mladim igračima kao što su Roko Prkačin, Ivica Zubac, Matej Rudan, Danko Branković, Lovro Gnjidić i još puno drugih.

Kontaktirali smo Antu koji nam je pojasnio što se sve događalo u posljednje vrijeme…

Ante, napokon je riješena zavrzlama oko tvog dolaska u Bosco?

Nakon što smo bez zadrški i repova riješili u cijelosti financijsko-tehnička otvorena pitanja koja su bila prepreka za čisti start mene na poziciji trenera KK Bosca, na obostrano zadovoljstvo mogu reći da su stvari riješene i sa strane KK Cibone i sa strane KK Bosca na zadovoljstvo svih strana.

Što se krije zapravo iza te priče?

Prvenstveno mi je drago i sretan sam što se to dogodilo jer sportska priča i motiv koji donosi sa sobom suradnja KK Bosca i KK Cibone, a to je jedan veliki projekt razvoja najbolji mladih igrača u Hrvatskoj, a mene kao njihovog trenera u svakom segmentu takve sportske priče i takvog okvira programa jako zanima te je to mogu reći jedan prirodni slijed moje trenerske karijere, jer većinu igrača KK Cibone i KK Bosca sam direktno ili indirektno trenirao i košarkaški odgajao u omladinskom pogonu.

Sezona će biti prilično izazovna s obzirom na roster…

“Sve u svemu radujem se sezoni u Premijer ligi, u kojoj ćemo dati maksimum da kroz nju pokažemo da jedna mlada momčad uz pomoć par starijih i iskusnih igrača, a koja je u razvojnom sustavu treninga, može svojim talentom biti drugačija i dati otpor svakome te nemati prvenstveno imperativ rezultata, nego kroz izvedbu na terenu pokazati stalni veliki napredak kroz sezonu, što kolektivno, što individualno, u sezoni koja će ipak biti naporna i teška za nas, pokazati ideju zbog koje je igra.

Još jednom hvala čelnim ljudima i iz KK Bosca i KK Cibone na prilici te se nadam da ću opravdati to povjerenje.”-zaključio je Ante.

Sretno!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype